Seda Saydam ...OBEZİTE İLE SAVAŞINI KİTAPLAŞTIRDI...

Seda Saydam ...OBEZİTE İLE SAVAŞINI KİTAPLAŞTIRDI...

Tekstil dünyasının önde gelen iş kadınlarından Seda Saydam'ın, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından obeziteyle mücadelesini anlattığı ''İçimdeki Seda" adlı kitabının lansmanı önceki akşamı İstanbul Puplic Otel'de gerçekleştirildi.

Bursa ve İstanbul cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katıldığı lansmanda İdil Tarzi, Arzu Kaprol, Özgür Masur, Hakan Yıldırım gibi moda dünyasının ünlü isimleri de aynı zamanda Türkiye'nin tek diplomalı kumaş tasarımcısı olan Seda Saydam'ı yalnız bırakmadılar.
 

Küçük yaşlardan itibaren obezite ile mücadele eden ve bu sorunun ruhunda yarattığı fırtınaları obezite ile savaşanlar ve onların yakınları için kitaplaştıran Saydam'ın bu çalışması "nasıl zayıfladım"ı değil "obezken neler yaşadım, çevrem bana nasıl davrandı, aslında nasıl davranılması gerekiyordu" sorularının yanıtlarını barındırıyor içinde.

Kitabında işin fiziksel ve tıbbi yönünü değil, psikolojik ve ruhsal yönünü bu konuyla mücadele eden herkese yardımcı olmak amacıyla değişik bir uslüpla dile getiren Seda Saydam, 10 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen kitap lansmanında yaptığı konuşmada 'Kitabımın benimle aynı sorunları yaşayan insanlara ve onların yakın çevrelerine ışık tutmasını temenni ediyorum. Bu yüzden çok mutluyum" diyerek duygularını belirtti. 

İkinci Adam Yayınları'ndan çıkan kitabın bir özelliği de içinde dünyaca ünlü ilistürasyon sanatçısı Weichi Wang tarafından hazırlanan 10 adet ilistürasyonun yer alması.

Editörlüğünü Demet Çoraklı'nın üstlendiği kitap 10 Şubat'tan itibaren bütün kitapçılarda okuyucuyla buluşmaya başladı. Kitabın tüm geliri Şile'de kurulan Diyabetik Yaşam Köyü'ne bağışlanacak.

Aynı gece doğumgününü de kutlayan Saydam'ın lansmanında Jehan Barbur ve Atakan Akdaş da şarkılarıyla davetlilere eğlenceli saatler yaşattılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.