ŞehirTiyatroları 2017 - 2018... DOPDOLU BİR SEZON TİYATROSEVERLERİ BEKLİYOR!

ŞehirTiyatroları 2017 - 2018... DOPDOLU BİR SEZON TİYATROSEVERLERİ BEKLİYOR!

4 Ekim 2017 tarihinde perdelerini açacak olan Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonuna ait repertuarını 28 Eylül 2017 Perşembe günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi fuayesinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Toplantı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Tolga Yeter, Müdür Yardımcısı Bilgi Çoban, Sahne Yöneticisi Kubilay Penbeklioğlu, Dramaturg Zuhal Ergen, Baş dekoratör Ayhan Doğan’ın, yanı sıra Şehir Tiyatroları sanatçıları Zihni Göktay, Nilgün Kasapbaşoğlu, Binnur Şerbetçioğlu, Tarık Şerbetçioğlu, Hikmet Körmükçü, Erkan Sever, Alev Oraloğlu, Funda Postacı, Rıdvan Çelebi, Selma Kutlu, Nergis Çorakçı, İskender Bağcılar, Metin Çoban, Erkan Sever, Ersin Umulu ve Esin Umulu ile beraber birçok Şehir Tiyatroları oyuncusunun katılımı ile yapıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşmacılar Şehir Tiyatroları’nın 2017-2018 sezonuna ait repertuarı, yeni oyunlar, sezonda gerçekleştirilecek projeler, yenilenen internet sitesi, mobil uygulama hakkında bilgi verdiler. 

Açılış ve sunuş konuşmasını yapan Kubilay Penbeklioğlu “başarılı bir sezon geçirdiklerini, başarılı oyunların yeni sezonda da seyirciyle buluşacağını; sezon boyunca toplam 50 oyunun, 1361 seans sahnelendiğini ve yüzde 92 doluluk oranıyla yaklaşık 460.000 seyirciye ulaşıldığını” söyledi. 

Ardından söz alan Tolga Yeter, yenilenen web sitesinin özelliklerinden, yakında kullanıma sunulacak mobil uygulamadan bahsetti.

Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, bu sezona Tarık Buğra’nın 100. Doğum yılı olması sebebiyle Tarık Buğra adını verdiklerini ve kendisinin Küçük Ağa ve Akümülatörlü Radyo oyunlarını sahneleyeceklerini söyledi.

Yeni sezonda 19’u yerli, 10’u yabancı olmak üzere 29 yeni oyunu seyirciyle buluşturacaklarını belirtti.

Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu “Ben de güzel bir yıl olacağına inanıyorum, 104. yıla girdik, nice 104 yıllara diyelim” sözleriyle başladığı konuşmasını “ekibimizle son derece güzel bir yıl geçirdik, umuyorum ve diliyorum ki bu çalışmalar devam edecektir.

Yeni yeni birimler oluştu: dans ve performans birimi, Türk Tiyatrosu birimi. Bunun yanında reji ve yazarlık gibi atölyelerimizle birlikte Darülbedayi geleneklerimize dönerek, iç dinamiklerimize dönerek eğitim sürecimizi başlattık” sözleriyle sürdürdü.

Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen; konuşmasında “Geleceğe sağlam adımlarla yürümenin yolu geleneğini bilmekten geçiyor.

Geleneksel sağlam edebi metinlerimizi güncele taşımayı önemsiyoruz. Oyunlarımızın bazıları mana olarak birbiri ile bağlantılıdır. On İki Öfkeli Adam ile Reis Bey’i bağladık.

Yorgun Savaşçı’yı anlamak istiyorsanız Küçük Ağa’yı anlamak zorundasınız. Makedonya Gamzesi ve yakında devreye girecek olan İblis oyunu coğrafyamızın iki ucundan Anadolu’yla bütünleşen oyunlar olarak bizim için önemli,” dedi.

Ayrıca konuşmasında “oyun yazma yarışmasını çok yakında detaylarıyla paylaşacaklarını, bu yıl yarışmanın gerçekleşeceğini” söyledi.

Toplantı sonrası kendisiyle bir röportaj gerçekleştirilen Abdurrahman Şen, “Biz bir asır önce bir Kurtuluş Savaşı vermiş bir milletiz.

Bu savaşı verirken askerimizin, halkımızın, öncülerimizin, liderlerimizin her birinin bir psikolojisi vardı, sosyolojik gerçekler vardı. Askeri cephesini görmek için Yorgun Savaşçı’yı, halk cephesini görmek için Küçük Ağa’yı birlikte sahnelemeyi uygun gördük.” dedi.

Kendisiyle gerçekleştirilen röportajda Zihni Göktay, “Repertuarımız çok geniş, seyircilerimizi 10 tane şubemize iftiharla, şehrin tiyatrosuna bekliyoruz. Kurum 1934’e kadar Darülbedayi;

1934’ten sonra Şehir Tiyatroları adını almıştır. Onun 104.yılı benim de 54.yılım. Bütün arkadaşlarıma tiyatro ile uğraşan bütün meslektaşlarıma amatör olsun, yarı profesyonel olsun, özel tiyatrolardaki bütün arkadaşlarıma ve devlet tiyatrolarındaki kardeşlerime tüm şehir tiyatrosu adına başarılı sezonlar diliyorum” dedi.

Nilgün Kasapbaşoğlu, kendisiyle gerçekleştirilen röportajda “Bu tiyatroda geçtiğimiz yıl 23 Temmuz’da 55. yılımı doldurdum. Ama her sene bu açılışlarda ilkokula başlıyormuş gibi heyecanlanırız.

Bugün de öyle heyecanlıyım. Sabah 6 buçukta kalktım. Tiyatroya ilk gelenlerden biri bendim. Hepimize hayırlı güzel bol alkışlı, dolu dolu, geçen seneki gibi geçireceğimiz bir sezon diliyorum.” dileklerinde bulundu.

Yapılan röportajların ardından basın toplantısı sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.