Seksenler... KALDIĞI YERDEN DEVAM!

Seksenler... KALDIĞI YERDEN DEVAM!

Özlenen günleri ve değerleri hatırlatan sevilen dizi Seksenler, yeni sezonun ilk bölümüyle 24 Eylül Cumartesi günü TRT 1 ekranında izleyici karşısına çıkıyor.

TRT 1’in hem enerjik, hem nostaljik hem de komik dizisi seksenler, yeni sezona sürprizlerle başlıyor.

Başrollerinde Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, İlker Ayrık, Yasemin Çonka, Ayşe Tolga gibi usta isimlerin yer aldığı dizi, 6. sezonunda, yeni karakterler ve yeni yönetmeni ile izleyicinin karşısına çıkacak.

 Yeni sezonda, ‘Tatlı Hayat’, ‘Çocuklar Duymasın’, ‘Kadın İsterse’, ‘Ayrılsak da Beraberiz’ gibi dizilerle tanınan Bora Tekay’ın yönetmenliği üstleneceği diziye, Kemal Kuruçay ve Kemal Zeydan gibi yeni oyuncular girecek.

 Halkın bağrından kopmuş ama konservatuar mezunu, hayatta her olaya müzik ve notalarla bakan, Türkücü Zeynel Büyükses’i Kemal Zeydan canlandıracak.

 Uzun süre önce eşini kaybeden Nurten’e hayırlı bir kısmet bulmayı kafasına koyan Rukiye’nin, onu baş göz etmek için bulacağı, mahalleye yeni bir soluk ve renk katacak olan Seyfi’yi ise Kemal Kuruçay canlandıracak.

 Zamanın hızla akıp geçtiği, yaşamın ve alışkanlıkların değiştiği bu süreçte, Seksenler karakterlerinin de yaşamı yeni sezonda değişime uğruyor. Seksenler, 90’lara doğru gidilen yıllarda, yeni karakterler ve hikâyelerle, 6 sezon boyunca yaptığı gibi, bu sene de darbenin mağdurlarını, etkilerini, acılarını ve bu ülkenin gerçeklerini anlatmaya devam edecek.

 Yeni sezonun ilk bölümü sürprizlerle başlıyor!

 Seksenler ’de 12 Eylül Darbesi’nin üstünden 6 sene geçmiş ama darbenin etkileri tam anlamıyla geçmiş değildir. Hayat mahalle için normale dönse de, halen hapislerde ülkesini sevmenin cezasını çeken, ya da yurt dışında kaçak hayatı yaşayan binlerce insan bulunmaktadır.

Şimdi onlar yavaş yavaş ülkeye geri dönmeye başlarken, evde ise dönüşler farklı yönde ilerler. Nazlı Ergun’dan ayrılmış baba evine geri dönmüştür.

Üstelik Ergun’dan haber alınamazken, Nazlı bu konuyu kimse ile konuşmamaktadır. Fehmi ve Rukiye, mutlu olsun diye bin bir zorlukla evlendirdikleri kızlarını, şimdi baba evinde üzgün gördükçe kahrolurken, ona olan desteklerini asla esirgemeyecekler.

 

Rukiye, sonunda Nurten’e hayırlı bir kısmet bularak onu baş göz edecek birini bulur. Nurten’in yeni eş adayı Seyfi (Kemal Kuruçay), Nurten’le tanışmak istemektedir. Ancak büyük bir problem vardır. Nurten, yeni eş adayıyla, bir baba olarak görüp sevdiği Fehmi’nin kontrolünde tanışmak, hatta Seyfi ile ilk kez Rukiye ve Fehmi’nin evinde bir araya gelmek istemektedir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi damat adayı, Fehmi’nin huzurunu bozacak, patavatsızlıkları ile onu çileden çıkaracak cinstedir. Öte yandan mahalleye açılan gizemli bir dükkân, herkesin dikkatini çeker. Mahalleli, yeni dükkânın sahibini oldukça merak etmektedir. Askerden dönen Çağatay, Elvan’ın yakın arkadaşı Funda ile sevgili olmayı hedeflerken, büyük bir sürpriz ile karşılaşır. Çağatay’ın yaşadığı büyük şok hayatını alt üst eder.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.