"Semaver ve Kumpanya"... YENİDEN "ÇEVRE TİYATRO" SAHNESİNDE!..

"Semaver ve Kumpanya"... YENİDEN "ÇEVRE TİYATRO" SAHNESİNDE!..

Semaver Kumpanya 15.yılını doldururken, Işıl Kasapoğlu’nun 2007’de sahneye koyduğu, Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı hikayelerinden Yavuz Pekman’ın uyarladığı “Semaver ve Kumpanya” oyununu yeniden Çevre Tiyatrosunda sahneliyor.

Hikaye 1940’lı yılların sonlarında geçiyor. Savaş sonrası yoksul yıllar… Bir gezici kumpanyanın tüm yoksulluğa rağmen tiyatro yapma inadı ve ekibin hayat dolu öyküsünü anlatıyor ‘Semaver ve Kumpanya’ oyunu. 

Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Semaver’ ve ‘Kumpanya’ bir arada uyarlanmasıyla oluşan oyun, bir yandan tiyatro tarihimizin zorlu yolcularına bir saygı duruşu olurken bir yandan da Semaver Kumpanya’nın kendi serüveni için bir kutlama oluyor. 

Işıl Kasapoğlu rejisiyle sahnelenecek oyunda Yardımcı Yönetmen olarak Serkan Keskin ve Volkan M. Sarıöz ekibi tekrar çalıştırıyor. Oyuncular arasında Ahmet Kaynak, Burcu Doğan, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Selen Şenay, Sezin Bozacı, Sibel Altan, Taner Ölmez, Fırat İkisivri, Uğur Senkeri ve Yavuz Pekman var.

2007 yılında müziklerini Gevende’nin yaptığı oyunun Koreografisi Ebru Cansız’a ait. Tasarımını Başak Özdoğan’ın yaptığı dekordaki resimler Selin Nazlı Ustaoğlu’na ait. Oyunun Kostüm Tasarımında Ayşenur Arslanoğlu ve Işık Tasarımında Mustafa Karakoyun var. 

Oyunun broşürü için yazdığı yazıda Işıl Kasapoğlu şöyle diyor; “Sait Faik Demiş; “Tiyatro demek; kardeşlik demektir, erdem demektir, sevgi demektir”, diye… Biz, bir kere daha tekrar ettik…. Tekrar ediyoruz… Tekrar edeceğiz…”

Kumpanya olarak biz de Işıl Kasapoğlu’nun söylediği gibi Sait Faik Abasıyanık’ın sözlerini tekrar ettik ve tekrar ediyoruz... 

10 Nisan Pazartesi akşamı galası yapılacak olan “Semaver ve Kumpanya” 08 Nisan Cumartesi 20:30, 09 Nisan Pazar 15:30, 21-22 Nisan 20:30’da Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosunda olacak. Oyunumuzun biletlerini Çevre

Tiyatrosunda bulunan Semaver Kumpanya gişesinden veya Biletix’ten alabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.