Seni Seviyorum Anne... TÜRKİYE'NİN İLK ÇİNİ MÜREKKEBİ RESSAMININ SERGİSİ AÇILDI!..

Seni Seviyorum Anne... TÜRKİYE'NİN İLK ÇİNİ MÜREKKEBİ RESSAMININ SERGİSİ AÇILDI!..

Türkiye’nin ilk çini mürekkebi ressamı Pınar Tınç, adı Kreol’ce “Mia Maou Maman” yani “Seni Seviyorum Anne” anlamına gelen kişisel sergisini Arnavutköy Art Galeri’de açtı

17 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan sergide sanatçının bütün çini mürekkebi renklerini kullanarak oluşturduğu 18 eseri yer alıyor.

2011 yılında eşinin görevi nedeniyle Hint Okyanusu’nda bulunan, Fransız La Reunion  adasına yerleşen ve 6 yıl boyunca adada yaşayan sanatçının “Anne” temalı bu sergisinde doğup büyüdüğü Bozcaada ve Reunion’da gözlemlediği anne-çocuk ilişkileri, doğa ve hayvanları konu alan somut tabloları sergileniyor.

Uludağ Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Ana Sanat Dalı’nda eğitim gören, 2002’de Hacettepe ve 2010’da Marmara Üniversitelerinde yüksek lisans yapan sanatçı, bu sergide yer alan eserlerinde ağırlıklı olarak Okyanusya ve geometrik desenler, bitkisel renkler ve yaşamdan karelere yer veriyor.

En küçüğü 70 x 70, en büyüğü ise 1.60 x 1.60 boyunda tablolarını sanatseverlerle tanıştıan Pınar Tınç, “Resim benim var olma nedenlerimden biri. Terapi yöntemim, geçmişle olan en kuvvetli bağım. Resimsiz bir hayat düşünemiyorum” şeklinde konuşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.