Serap Yenici...ARŞİVLİK BİR ALBÜMLE BİR İLKE İMZA ATTI!..

Serap Yenici...ARŞİVLİK BİR ALBÜMLE BİR İLKE İMZA ATTI!..

İzmirli ama yillardir istanbul'a yasayan besteci ve yorumcu Serap Yenici bir ilke imza attı.

Albümde Sabiha Gökçen ve Cemil Bozok'un manevi oğulları olan eski Cumhurbaşkanı danışmanı Atatürk tarihçisi Eriş  Ülger 'de emanet olan şiirleri besteledi ve seslendirdi.


Eriş Ülger bu şiirleri  orjinalleriyle Fikriye kitabında  açıkladıktan sonra şarkı  olarak ilk kez müzikseverlerle buluşuyor. 

2010 yılında  Türkiye'ye yurt dışı festivallerde 1.cilik ve 3 .lük kazandırmış hem profesyonel televizyon ve radyo sunucusu hem de profesyonel sahne sanatçısı olan Serap Yenici 6 dilde genelde klasik batı müziği  ve jazz Latin türkçe nostalji ve kendi yorumuyla türkü ve Türk sanat müziği gibi geniş  bir repertuarla sahnelerde ve sadece kurumsal çalışmalar yapıyor. 

Sanatçı ilk kez klasik Türk sanat müziği dalında bir beste çalışması  ile  Ümmid-i aşkım   albümünün  hem yapımcısı  hem besteci ve yorumcusu.

Müzikoloji eğitimi alan ,ama yorumculugu tercih eden sanatçı farklı müzik tarzlarında çalışmalar sunarak araştırmacı yönüyle de öne çıkıyor. 

Albümde  Fikriye hanım ve Atatürk'e ait şiirler öz türkçe  olarak şiir şeklinde yorumlandı.Atatürk'ün Fikriyem şiirini  yine profesyonel radyo sunucusu, şair ve Ustad Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz  seslendirdi.

Fikriye hanımın Gözümün nuru şiirini ise yine Serap Yenici yorumladı.

İki şiir iki şarkı ama tam bir belgesel içerikte olan albüm  müzik marketlerde bir arşiv olarak saklanmak üzere  yüksek  kalitede muzikseverleri bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.