Serenay Sarıkaya... "DURU, TUTKU, SAHNE VE IŞIK"!..

Serenay Sarıkaya... "DURU, TUTKU, SAHNE VE IŞIK"!..

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, yeni nesil online televizyon puhutv’nin ilk orjinal dizisi “Fİ” izleyicisiyle buluşmak için gün sayıyor.

İki sezon aradan sonra Fİ ile dizi setlerine geri dönen başarılı oyuncu Serenay Sarıkaya, Duru karakterini canlandırıyor.  

Tutku dolu genç bir kadın: Duru 

Mükemmel bir ilişkinin içinde, gelecek vaad eden bir yeteneğin ve kusursuz güzelliğin sahibi olan Duru; adeta mükemmelliğin ve dengenin bir resmidir. Ancak bu resim, aşkın fırçasıyla bozulacaktır. 

Azra Sarızeybek Kohen’in uzun süre bestseller listesinden inmeyen Fİ Çİ Pİ üçlemesinden yola çıkarak Nükhet Bıçakçı’nın senaryosunu yazdığı Fİ; ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olan ünlü psikiyatrist Can Manay’ın, Duru ile karşılaştıktan sonra değişen ve değiştirdiği hayatların tutku, gizem ve arayış dolu hikayesini anlatıyor. 

Yönetmenliğini Mert Baykal’ın üstlendiği; önümüzdeki hafta izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan dizide, Sarıkaya’nın canlandırdığı Duru karakterinin dans performansının yer aldığı özel tanıtım  izleyenlerin beğenisine sunuldu. 

Dans sahneleri için 3 aylık çalışma 

Konservatuar öğrencisi olan ve tek hayali dans etmek, sahnede var olmak olan Duru’yu canlandırmak için hummalı bir çalışma yapan Serenay Sarıkaya; tam üç ay özel dans dersi aldı.

Dizinin ilk bölümünde yer alan ve dizinin anlattığı hikaye açısından sembolik bir öneme sahip olan “Av ve Avcı” dans sahnelerinde mükemmel bir performans gösteren Serenay Sarıkaya; aynı zamanda egzersiz ve özel pilates derslerine de katıldı.

Uniq Hall’de çekilen dans sahnelerinin koreografisini Zeynep Tanbay hazırlarken, sahnenin müziklerini Cem Öğet besteledi. 

Serenay Sarıkaya: “Duru; tutku, sahne ve ışık.” 

Karakteri Duru’yu “tutku, sahne ve ışık” kelimeleriyle tanımlayan başarılı oyuncu Duru’nun sahnede olmak için dünyaya geldiğini ve bütün tutkusuyla kendini var ettiğini söyledi. Kendisinin oyunculuğa olan tutkusuyla Duru’nun bu yönünü benzettiğini belirten Sarıkaya “Hikayenin özü bence bütün karakterlerin gerçek benliklerini bulma yolculuğu. Hem bizim için hem izleyici için oldukça güzel mesajlarla dolu. Sanırım güzel ve gerçek bir şeyler anlatacak olmak beni çok heyecanlandırdı.” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.