Serpil Benay? "MÜZİK HAMAMI" AÇMIŞ !..

Serpil Benay? "MÜZİK HAMAMI" AÇMIŞ !..

Daha önce Kuruçeşme'de Choopy adlı gece kulübü işleten Serpil Benay, radikal bir karar alarak mekanını nostaljik bir gazinoya çevirmiş?

İstanbul'un köklü ve eski gece kulüplerinden biri olan ve yıllar önce kapanan Astorya adını tabelalaştırıp, mekanının kapısına asan Serpil Benay, Astorya için "Müziğin Hamamı" burası diyor?

"-Hamamda insanlar bedenlerindeki kirlerinden arınırlar, burası ise müziğin hamamı. Biz burada insanların ruhlarını yıkıyoruz" diyerek son derece iddialı konuşuyor?

Nostaljik gazino dünyasını yeniden canlandırmaya çalışan Serpil Benay, "Eskiden gazinolarda sahnenin kaliteli olması kadar mutfağın temizliği ve lezzeti de çok önemliydi? Gazinolarda 2 assolist olurdu, biri sahnedeki assolist, diğeri de mutfağın assolisti?İşte biz Astorya'yı açarken buna çok dikkat ettik" diyor?

ÜNLÜLER EKSİK OLMUYOR?

Mekana girer girmez, bir gün önce Ajda Pekkan'ın burada olduğunu öğreniyoruz? Ve o gece de, sanat dünyasını Ahu Tuğba ile Nesli Özsoy'un, mankenleri Nefise Karatay'ın, spor dünyasını eski Milli Futbolcumuz Şeref Has'ın, medya dünyasını magazinkolik.com Genel Yayın Yönetmeni Nurcan Sabur'un ve iş dünyasını da Seramik firması sahibi Orhan Sölpük'ün temsil ettiğine tanık oluyoruz?

VE PROGRAM?

Astorya'da program saat 21 civarında gerçekten muhteşem ve şuan İstanbul'da hiçbir mekanda bulamayacağınız kalitede bir fasıl ile başlıyor? Yılların deneyimli kanun sanatçısı Coşkun Erdem, patroniçesinin deyimi ve kelimenin tam anlamıyla "ruhları yıkamaya" başlıyor? Yaklaşık 40 dakikalık programlarıyla gerçekten muhteşem bir fasıl ziyafeti çekiyorlar mutfaktaki assolistin mezeleriyle birlikte?

Ardından Segah adındaki genç bir bayan çıkıyor sahneye? Hani şu geçen Ramazan ayında "Bülbül kasidesi"ni okuyarak gündeme gelen Segah?

Ve Coşkun Erdem ile arkadaşlarının "peşrev"iyle aynı zaman gazinonun assolistliğini de üstlenen Serpil Benay geliyor sahneye?

Elbisesinden, selam verişine kadar assolistliğin nasıl bir duruşu olduğunu adeta altını çize çize öğretiyor bilmeyenlere veya hatırlatıyor bilip de özleyenlere?

Tam 3 saat sürüyor Astorya'da sahne maratonun Serpil Benay'ın? Ve gerçekten insan "Müzik ruhun gıdasıdır" sözünün Türk Müziği için söylenmiş olduğunu bir kez daha keşfediyor, yıkanmış bir ruh haliyle !..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.