Sevda Kuşun Kanadında... SEZONA BAŞLIYOR!

Sevda Kuşun Kanadında... SEZONA BAŞLIYOR!

Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan Sevda Kuşun Kanadında, yeni sezonun ilk bölümü ile 30 Eylül Cuma günü, saat 20.00’da TRT 1 ekranında izleyici ile buluşuyor!

Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan Sevda Kuşun Kanadında, yeni sezona heyecan dolu bir bölümle 30 Eylül Cuma günü, saat 20.00’da TRT 1 ekranında merhaba diyor.

Genel Yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın, Yönetmenliğini Ayhan Özen'in, başrollerini Murat Ünalmış, Sevtap Özaltun, Yavuz Bingöl, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Özge Sezince, Timur Ölkebaş, Ceyda Olguner ve Bahadır Yenişehirlioğlu paylaştığı dizinin senaryosunu ise Oktay Berber, Mustafa Burak Doğu, Selma Hacıosmanoğlu ve Alp Emre kaleme alıyor.

Düğüm Çözülüyor!

3 Haziran’da yayınlanan sezon finalinde düğümün içerisinde kalmış olan Arif, Tümay, Zafer ve Tarık’, yeni bölümde kendilerini çıkan çatışma içinde bulacak.

Arif, çatışmada yaralanan Zafer’e kan vererek hayatta kalmasını sağlayacak ve yaşananların örtbas edildiğinin farkına vararak bu gizemin peşinden gitmeye karar verecek. Bu sırada Arif’in yolu bir kez daha Cemil Ateş ile kesişecek.

Finalde ise Arif’i büyük bir sürpriz bekleyecek. Babası Zafer’in yaralanmasıyla zor anlar yaşayan Tümay’a ise en büyük destek Arif’ten gelecek.

Babası Zafer’in hayatı için endişe etmekte olan Tümay, bir yandan da Nesteren ile karşı karşıya gelen annesi Esma’ya destek olacak.

Zafer’in Yeni Adamı Fethi…

İzleyiciler bu bölümde yeni karakterlerden biri olan Fethi ile tanışacak. Zafer, sokakları tutuşturmak, insanlar arasındaki ayrışmayı daha da derinleştirmek için sinsi bir plan yapacak.

Bunun için genç bir vaiz olan Fethi’yi kullanmayı amaçlayacak ancak Fethi’nin amacı Zafer’inkinden çok daha farklı olacak.

Yeni Karakterler

Dönemin önemli yazarlarından Şule Yüksel Şenler’den etkilenen ve üniversiteye başörtüsüyle gitmeye karar veren Filiz karakteri yeni sezonda diziye dahil olacak. Filiz’in yolu Ömer ile kesişecek.

Hatun Eze, yeni sezonda diziye dahil olacak yeni ve keyifli karakterlerden bir diğeri olarak izleyici karşısına çıkacak. Ömer ve Hediye’nin ninesi olan Hatun Eze, memleketi Erzurum’dan mahalleye geri dönecek.

Yeni sezonda Esma ve Zafer’in varlığını gizledikleri şizofreni hastası oğulları Kubilay ortaya çıkacak. Özel bir psikiyatri kliniğinde tutulan Kubilay’ın gizemli hikayesi izleyiciler tarafından merakla takip edilecek.

Sevda Kuşun Kanadında, yeni sezonun ilk bölümü ile 30 Eylül Cuma günü, saat 20.00’da TRT 1 ekranında izleyici ile buluşacak.

DİZİNİN KÜNYESİ

Yapım: Sonart Medya
Genel Yönetmen: Mesut Uçakan
Yürütücü Yapımcı: Cemil Yavuz
Yönetmen: Ayhan Özen
Senaryo: Oktay Berber, Mustafa Burak Doğu, Selma Hacıosmanoğlu, Alp Emre

Oyuncular: Murat Ünalmış, Sevtap Özaltun, Yavuz Bingöl, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Özge Sezince, Emel Dede, Melahat Abbasova, Timur Ölkebaş, Bahadır Yenişehirlioğlu, Derda Yasir Yenal, Tolga Ortancıl, Ceyda Olguner

GENEL HİKAYE

Sevda Kuşun Kanadında, bir kuşak hikâyesi… 1968-70’leri ilk defa milli bir bakış açısıyla ele alıyor. Çarpıcı aşk öykülerini anlatırken getirirken o dönemin siyasal ve sosyal arka planını da yansıtıyor.

O dönemde yaşanan olayların bugüne şaşılacak derece benzediğini gösteriyor. Bu vesileyle ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe kalkışmasının da köklerine iniyor ve olaylar, ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutacak sahnelerle birlikte akıyor…

Dizide bunların yanı sıra, bugünkü iktidarı yoğuran Mehmet Zahit Kotku, Sami Efendi, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Şule Yüksel Şenler ve Necmettin Erbakan gibi ünlü siyaset ve kültür-sanat adamlarının mücadelelerine de yer verilirken, bu mücadeleye karşı tuzaklar kuran, ülkeyi kaosa sürükleyen ve onlara yataklık eden, cemaat adı altında faaliyet gösteren karanlık örgütlenmelere de değiniliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.