"Sevgilime Göz Kulak Ol"... AŞK DOLU KOMEDİNİN GALASINA ÜNLÜ AKINI!..

"Sevgilime Göz Kulak Ol"... AŞK DOLU KOMEDİNİN GALASINA ÜNLÜ AKINI!..

Grand Pera Emek Sahnesi, 14 Şubat akşamı Tiyatro Kedi’nin yeni oyunu “Sevgilime Göz Kulak Ol”un galasına ev sahipliği yaptı. -VİDEO VE FOTO GALERİ-

“Sevgilime Göz Kulak Ol”un galasına ev sahipliği yaptı. Haldun Dormen’in yönettiği,Hakan Altıner’in sanat yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyununda:  Aydan Şener, Deniz Arcak ,Bülent Alkış,Ferdi Akarnur, İsmail Düvenci, Hakan Altıner, Tayfun Yılmaz, Gökhan İçöz, Sadi Özen, Gazi Şeker, Efe Yeşilay, Baran Erdoğan, Kübra Madak rol aldı.

İŞTE GALADAN İLGİNÇ KARELER

Sevgilime Göz Kulak Ol, 1900'lerin başında, güzel, çapkın, neşeli Amelie’nin ve hayranlarının öyküsünü anlatıyor. Komedinin hareketli bir türü olan “fars”ın yaratıcısı ve usta kalemi Georges Feydau tarafından kaleme alınan oyun, bir komedi klasiği olarak kabul ediliyor. 

Oyundan önce Magazinkolik mikrofonlarına konuşan Haldun Dormen ‘’ Çok heyecanlıyım, bu oyunu ben üçüncü kez sahneye koyuyorum.

Birincisi 1960’lı yıllarda benim de rol aldığım oyundu. Ikinci kez 1990’lı yıllarda uzun süre bu oyunu oynadık. Bu akşam da üçüncü kez seyirciyle buluşuyoruz. Ekibim harika inanılmaz keyifli bir iş çıkarttığımıza inanıyorum. Umarım izleyenler de çok memnun kalır’’ dedi.

‘’Sevgilime Göz Kulak Ol’’ oyun galasına Türkiye’nin önemli Jönlerinden İzzet Günay ve Türk Sinemasının güzellerinden Lale Belkis’in yanısıra;  Ecem Kabin, Melis Tuğba Türk, Yunus Günçe, Can Gürzap, Cihat Tamer, Çiğdem Tunç, Can Basak, Nergis Basak, Gülen Karaman, Ferdi Altuner, Nevra Serezli, Murat Serezli, Suzan Avcı, Güler Yiğit,Tuna Kiremitçi, Sibel Gökçe, Gamze Elgin gibi birçok ünlü isim katıldı.

Oyundan sonra düzenlenen koktelde oyuncular ve sevenleri buluştu.

Galaya oğlu Murat Serezli ile gelen Nevra Serezli ‘’ Bu oyunu biliyorum, Metin’den çok duymuştum ben Dormen tiyatrosuna başlamadan önce onlar oyunu sahneye koymuşlardı. Çok güzel bir oyun çok hoş enerji aldım’’ dedi.

Oyuncu Yunus Günçe ‘’ Çok renkli bir oyundu. Oyuncular oyunu güzel sergilediler. Tebrik ederim’’ cümlelerini kullandı.

Haldun Dormen’in 1960’lı yıllarda yaptığı oyunda Alımlı Kontes rolünü oynayan yeşilçam ve beyaz perdenin efsane isimlerinden Lale Belkıs ‘’ Oyun bir harika, yıllar önce oynarken çok zevk almıştım, zaten Haldun Dumen’in varlığı bile ayrı bir ışık katıyor ben kendi rolümü de çok beğendim sevgili Deniz Arcak inanılmaz hayat katmış o role. Tiyatro yaşatılmalı, yıllarca sanata çok değer vererek çalıştık güzel işler yaptık. Tiyatroya değer verildiğini görmek beni mutlu ediyor’’ dedi.

İŞTE RENKLİ GALADAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER;

Oyunda rol alan Ferdi Akarnur ve İsmail Düvenci, heyecanlı olduklarını bu gece gala olduğunu oyun oturdukça daha da güzelleşeceğini belirttiler.

Oyunun 1990’lı yıllarda oynandığında İşveli Amelie’yi canlandıran Çiğdem Tunç tiyatro candır dedi.

Tunç aynı zamanda Aydan Şenerin oyunculuğunu çok beğendiğini ifade ederek ‘’ Ben İşveli Amelie’yi farklı bir yerinden almıştım, Aydan farklı bir yerinden aldı, ama inanılmazdı. Bu oyun izlenmeli’’ ifadelerini kullandı.

Oyununun baş rol oyuncusu Aydan Şener, televizyon filimleri ve dizilerinden sonra bir müddet görünmediğini fakat bu aralar tiyatroyla uğraşmanın çok haz verdiğinden bahsetti. Aydan Şener ‘’ içime sinen bir rol oldu. Umarım seyirciler zevk alır ve beğenirler.

Enteresan bir rol bir o kadar da güzel bir komedi. Gülmeye ihtiyacımız olan bu dönemde bence izlenmesi gerekiyor’’ dedi. 

‘’Sevgilime Göz Kulak Ol’’ galasına adeta 14 Şubat hediyesi olarak çok sayıda çift katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.