SİİRT KISA FİLM FESTİVALİNE ÜNLÜ YAĞMURU

SİİRT KISA FİLM FESTİVALİNE ÜNLÜ YAĞMURU

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali başladı. Sanatta 50. Yıl Ödülü’nü ünlü sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu alırken, Yaşam Boyu Onur Ödüllerini ise sinemanın emektarı Hülya Koçyiğit ve Bulut Aras’a takdim edildi.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali 7 Mayıs Pazartesi günü başladı. 5 gün boyunca panel, senaryo ve sinema atölyeleri ve ücretsiz film gösterimlerinin gerçekleşeceği festivalde; Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinde yer alan kısa filmleri yarışacak. Festivalin açılışında AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay,Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ açılış konuşması yaptı.

GÖKSEL’E İLHAM VEREN BELGESEL FESTİVALDE

Açılış töreninde konser veren Göksel “Siirt’e ilk defa geldim. Batman’dan Siirt’e gelirken yol beni etkiledi. Bir kez daha gelip bölgeyi dolaşacağım” dedi. Festivalin ilk gününde hazırlanan belgesel videoların içeriğini seyreden Göksel ““Sen Orda Yoksun” şarkımı Metin Erksan’ın yönettiği “Sevmek Zamanı” filminden esinlenerek yazmıştım. Bu filmin de festivalde olması güzel bir tesadüf oldu benim için” diye konuştu.

 

EFSANALERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sanatta 50. Yıl Ödülü’nü ünlü sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu alırken, Yaşam Boyu Onur Ödüllerini ise sinemanın emektarı Hülya Koçyiğit ve Bulut Aras’a takdim edildi. Törende ayrıca Birol Güven, Berat Yenilmez, Aydın Sarman, Faruk Sofuoğlu ve Mustafa Kemal Kuruçay’a teşekkür plaketi hediye edildi.

Türkiye’nin en önemli illerinden olan Siirt’in tanıtımına ve Türk sinemasının geleceğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festivalin jüri koltuğunda ise Ana Jüri Başkanı Mahperi Uçar ile Tarkan Karlıdağ, Cengiz Bozkurt, Mehlika Çelik, Şafak Bakkalbaşıoğlu, Sacit Altun ve Veli Çelik gibi ünlü isimler yer alıyor. Ünlü müzisyen Göksel’in konseri ile başlayan festival, sevilen müzisyen Kalben’in konseri ile sonlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.