Sinan Çetin...BİR ŞOK DAHA!...İŞYERİNDE OLAY...

Sinan Çetin...BİR ŞOK DAHA!...İŞYERİNDE OLAY...

Beyoğlu’nda Yönetmen Sinan Çetin’e ait olduğu iddia edilen mekanın kiracıları ile tahliye memurları arasında tahliye gerginliği yaşandı. Polis olaya müdahale etti. Çalışanlar tiner döküp kendilerini yakmak istedi.

Mahkemenin tahliye kararı üzerine işletmeci ve çalışanlar kendilerini restorana kilitleyerek, tahliye olması durumunda kendilerini yakmakla tehdit etti. Polisin ikna çabaları sonuçsuz kalınca, şahıslar, itfaiye ekipleri tarafından kapının kırılması sonrasında gözaltına alındı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi General Yazgan Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, Yönetmen Sinan Çetin’e ait olduğu öğrenilen mekanı 4 yıldır işleten Mehmet Demirağ, bir süre önce Çetin’e bir miktar borçlandı. Borcun ödenmemesi üzerine Çetin tahliye davası açtı. Dava devam ederken Demirağ, Çetin ile bir protokol anlaşması imzaladı. Demirağ'ın iddiasına göre mekandan tahliye edilmemesi şartıyla borcunun bir kısmını ödeyerek, bir kısmını da senet yaptı.

Bu şekilde bir anlaşma yapılmasına rağmen tahliye davası devam ettirilerek mahkemeden mekanın tahliye edilmesi yönüne karar çıktı. Kararın çıkması üzerine tahliye memurları Çetin’in avukatı ve zabıta ekipleriyle birlikte mekanı boşaltmak istedi. Ancak memurlar mekana gelince hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştı.

KENDİLERİNİ RESTORANA KİLİTLEYİP TİNER DÖKTÜLER

Tahliye memurları, işletmeciye ve ortağına mahkemenin tahliye kararını gösterdi. Ancak işletmeci Demirağ, kararın hukuksuz olduğunu iddia ederek mekanın tahliyesine izin vermedi. Tahliye memurları da durumu polise bildirdi. İhbar üzerine polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından işletmecinin ortağı Mustafa Ekici ve çalışanlar kendilerini mekana kilitledi.

POLİS İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Bunun üzerine polis ekipleri içeridekileri ikna etmek için çalışmalara başladı. Kendilerini mekana kilitleyenler bu esnada restorana tiner dökerek, tahliye kararından vazgeçilmemesi durumunda kendilerini yakacaklarını söyledi. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin ikna çabaları sonuçsuz kalınca itfaiye ekipleri mekanın kilitli olan kapısını kırdı. Kapının kırılmasının ardından polis içeriye girdi.

ARBEDE YAŞANDI

Şahıslar gözaltına alınacağı esnada polis direndi. Bunun üzerine şahıslarla polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonucunda işletmeci Demirbağ’ın ortağı Ekici ve 4 çalışan gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Olay nedeniyle sokak başları çevik kuvvet polisleriyle kapatılırken, olası bir olumsuzluğa karşın da önlem alındı. Olayın ardından mekan, içerisindeki malzemelerin kamyonete aktartılması sonucu tahliye edildi.

SİNAN ÇETİN'LE ANLAŞTIK

Taksim’de Sinan Çetin’in sahibi olduğu mekanı 4 yıldır işleten, Mehmet Demirağ, “Bu süreçte çok sıkıntılar çektim. En son Ocak ayında Sinan Çetin’in kendisiyle bir anlaşmada bulunduk. Anlaşma karşılığında kendisine 150 bin lira, 250 bin lira da senet verdim ve bunun sonucunda kendisiyle tahliye davasından vazgeçeceği şeklinde bir protokol anlaşması yaptık.

2 MİLYON LİRA ZARARIM VAR

Sonra protokol anlaşmasını avukatları veya kendisi çalıp, tahliye davasına devam ettiler. Kendi attığı imzayı, kendi avukatına yazdırmış olduğu protokolü kabul etmeyip beni tahliye ettiler. Ortaklarım da bunu hazmedemeyip dükkanı yaktılar. Şu an dükkan yandı ve tahliye edildim. Bu 300 metrekarelik bir mekandan ortalama 2 milyon lira bir zararım var.

POLİSE MUKAVEMETTEN GÖZALTI

3 yıl içinde ise Sinan Çetin’e ortalama 700 bin lira kira bedeli ödedim. 10 gün önce kendisi buraya gelerek, Beyoğlu’nun halini görüp bana çatıya da ruhsat alacağını beyan etti. 1 hafta sonrada bana bunu yaşattı. İçeriye yakan arkadaşlarda polise mukavemet gösterdiği için gözaltına alındı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.