SİNEMANIN YENİ "KRAL" VE "KRALİÇESİ" SEÇİLDİ!

SİNEMANIN YENİ "KRAL" VE "KRALİÇESİ" SEÇİLDİ!

Sinemaya yeni yüzler kazandırmayı hedefleyen ve yıllar sonra yeniden düzenlenen 1.Sinema Güzeli Yarışması’nda kral ve kraliçe belli oldu. Dilara Gülsün Meydancı ’Kraliçe’ seçilirken, sinemanın yeni ’Kral’ı Orhan Öztürk oldu.

Kızlarda ikinciliği Suğdem Gözalır, üçüncülüğü Esra Erdoğan kazandı. Erkeklerde ikinciliği Erkan Çelik, üçüncülüğü ise Recep Usta aldı. “Prens” lakaplı Salih Güney kendi oyu ile Adanalı hemşerisi Kağan Ağca’yı “Yeşilçam’ın Prensi” seçerek ünvanını devretti.

Galaya Salih Güney, Halit Kıvanç, Gönül Yazar, Engin Çağlar, Ömür Gedik, Wilma Elles, Tamer Karadağlı, Kendi, Şoray Uzun gibi ünlü isimler katılırken; kırmızı halı röportajlarını Nuri Alço gerçekleştirdi.

70’li yılların efsane dergileri Ses ve Hayat dergileri tarafından düzenlenen, sinemanın kral ve kraliçesini seçerek Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma “1. Sinema Güzeli Yarışması” İstanbul’da Ataköy Wow İstanbul Hotel & Convention Center’da muhteşem bir gala gecesiyle gerçekleşti.

Bonne Vie dergisi, Atilla Kaplakarslan Vizyon Production, Bonart Ajans ve Antalya Holiday Medya iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmanın öncesinde oyuncu Nuri Alço ünlü isimlerle kırmızı halı röportajları yaparken, gecenin sunuculuklarını ise Ceren Kaplakarslan ve Vatan Şaşmaz birlikte yaptılar.

Film-San Vakfı’nın manevi katkılarıyla gerçekleştirilen “1.Sinema Güzeli Yarışması”nın jürisinde ise ünlü isimler yer aldı. Sinema ve TV dizi sektörünün ünlü yapımcıları Şükrü Avşar (Avşar Film), Mehmet Yiğit Alp (NTC Medya), Çağrı Bingüller (Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi), Engin Çağlar (Film-San Vakfı Bşk.) Salih Güney, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Ömür Gedik, Wilma Elles, Kendi, Gönül Yazar, Zafer Gündoğdu, Muammer Kapucuoğlu ve Berna Burçin Çakır (Wow Hotel genel müdür yardımcısı) jüri koltuğunda oturdular.

Yaşayan değerlere onur ödülü…

1.Sinema Güzeli Yarışması gala gecesinde ayrıca “Yaşayan Değerlere Saygı“ bölümünde ünlü sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç, Muhterem Nur, gazeteci Erdoğan Sevgin ve Nuri Alço’ya yaşam boyu meslek ve onur ödülleri verildi.

Ödülünü alırken ayakta dakikalarca alkışlanın 93 yaşındaki Halit Kıvanç oldukça uzun süren teşekkür konuşmasından sonra “Ben ancak bu kadar kısa konuşabiliyorum” dedi.

TV 8,5 tarafından çekimleri yapılan ve banttan yayınlanacak gala gecesinde yarışmacılar yönetmen Avni Kütükoğlu başkanlığında Drama İstanbul Oyunculuk Atölyesi hocaları ile kostümlerle Muhteşem Yüzyıl ve Kleopatra adlı tiyatro oyunlarının yanı sıra finalde New Torres erkek giyim ve Fashion 4You’nun kreasyonlarını sergiledikleri mini defile ile sahneye çıkarak yeteneklerini sergilediler.

Bölüm aralarında ise konuk sanatçılar Ömür Gedik, Fas asıllı sanatçı İman, Kendi, ve Kamuran Akkor sahneye çıkarak şarkıları ile geceye renk kattılar.

Gönül Yazar menisküs olmuş…

Taş bebek lakaplı ünlü sanatçı, su birikintisine basarak ayağının kaydığını ve dizlerindeki kasların yırtılmasına neden olduğunu belirterek zor günler geçirdiğini söyledi. Sahneye çıkarken zorlanan ünlü sanatçıya çevresindekiler yetiştiler…

Yetenekliler taç giydiler…

Yarışmada 20 yaşındaki hukuk fakültesi öğrencisi Dilara Gülsün Meydancı “Kraliçe” seçilirken ikinciliği hukuk öğrencisi Suğdem Gözalır, üçüncülüğü ise Çello öğrencisi olan Esra Erdoğan kazandı. Erkeklerde ise 22 yaşındaki Robert Lisesi mezunu Orhan Öztürk “Kral” seçilerek taç giyerken ikinciliği işletme öğrencisi Erkan Çelik, üçüncülüğü ise dış ticaret eğitmi alan Recep Usta aldı. Ayrıca Türkü Su Demirel Wow Otel güzeli seçilirken ünlü sinema oyuncusu ve “Prens” lakaplı Salih Güney kendi oyu ile Adanalı hemşerisi 22 yaşındaki Kağan Ağca’yı “Yeşilçam’ın Prensi” seçerek ünvanını devrettiğini açıkladı. Salih Güney, Kağan Ağca oyunculuk eğitimini üstlendiğini de söyledi. Kraliçe Dilara Gülsün Meydancı’ya tacını yapımcılar Şükrü Avşar ve Mehmet Yiğitalip birlikte taktılar. Kral Orhan Öztürk’e ise tacını Ömür Gedik ve Wilma Elles beraber taktılar.

Yarışmada kraliçe seçilen Dilara Gülsün Meydancı 2017 yaz ayında K.K.T.C.’de gerçekleştirilecek 12. Miss Fashion TV İnternational Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.

İlk üç dereceyi paylaşacak kız ve erkek yarışmacılar ödül olarak; jüride bulunan yapımcıların sinema ve dizi film projelerinde yer alacaklar, Osman Yağmur Dereli Sanat Akademisi’nden oyunculuk eğitimini, Ayça Kuru Akademisi’nden zarafet, yürüyüş ve doğru duruş, imaj ve stil danışmanlığı eğitimlerini, Adem ile Havva Cerrahi Tıp Merkezi’nden ise dereceye girenlere bir yıllık check-up’ları ücretsiz yapılacak.

Sosyal sorumluluk projesi…

Organizasyonda sosyal sorumluluk projesi olarak Türk Kızılay’ı & Engelsiz Yaşam Vakfı ve Mng Kargo işbirliğiyle Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki 6-16 yaş grubu kız ve erkek çocuklara gönderilmek üzere davetliler tarafından getirilen kitap, spor ayakkabı ve eşofman gibi eşyalar toplandı.

İŞTE YARIŞMADAN MERAK ETTİĞİNİZ KARELER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.