Sokak Köpekleri Bal ile Betty... BEYAZ PERDE ÖNCESİ HAYRANLARI İLE BULUŞTU!

Sokak Köpekleri Bal ile Betty... BEYAZ PERDE ÖNCESİ HAYRANLARI İLE BULUŞTU!

3 Haziran’da bütün Türkiye’de vizyona girecek olan “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” filminin İstanbul Galası Eyüp Belediyesi ve Bafra Belediyesinin katkıları ile Vialand’da yapıldı.

PATİLER BEYAZ PERDE ÖNCESİ

HAYRANLARI İLE BULUŞTU

 

 

 Bir çok siyasinin, ünlünün ve iş adamlarının katılmasına rağmen galanın gözdesi sokaktan alınıp sahiplenilen iki köpek “Bal ile Betty” oldu.

Film’in küçük oyuncularından Yiğit Türken “Bu filmde rol almam önemli ama ben filmde yaşadığım gördüklerimle artık sokaktaki köpekleri daha çok seviyorum” dedi.

Diğer baş rol 7. sınıf öğrencisi Sinem Göz ise “Filmin çekimleri sırasında sokak köpeklerini sevmeye başladım” dedi.

Yönetmen Fedai Çakır’ın galada yaptığı konuşma esnasında duygusal anlar yaşayıp yaşattı. Konuşmasın da “İnsanların biraz empati yapması, vicdanlarının sesini duymasını, merhamet duygusunun içlerinde oluşmasını, insanın insana saygılı olmasını savunurken bunun hayvanlara da saygı olması doğaya da saygı olarak gelişmesini için bir film çektik.” 

Ve “Bu canlara yasayacak ne bir toprak parçası ne bir ağaç altı bırakmadık... Sığındıkları sokak ve mahallelerde istemedik...

Ayak altında olmasınlar diye ormanlara, kırsal alanlara ölüme yolladık... Oysa onların dünyada kapladıkları yer sadece bu ufacık bir alan ve tek istedikleri bizlerle beraber yasamak.. Bir kap yemek bir kap su…” dedi.

Çevresinde tek barınağa sahip olması nedeniyle Samsun’un Bafra ilçesi sokağa terk edilen köpek sayısı her yıl binlerle ifade edilmektedir.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Bu gün burada aylarca üzerinde Bafralı 39 çocuğun ve Bafra halkının gönüllü olarak destek verdiği bir filmi izlemeye geldik.

Bizler Sokak Hayvanlarına yaşam hakkı vermek için çalışıyoruz” dedi.

Çevremize yada toplumumuza baktığımız zaman birçok sorunun doğal dengesinden uzaklaşmış olmasından kaynaklandığını vurgulayan Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın “Hayvanlar ve bitkiler Allah'ın bize bir emaneti ve bizler yaratılan her şeyi yaratandan dolayı sevmek durumundayız.

İnsanların kendisinin dışında olan varlıklarla bir dengede ilişkisi var. Dengeli ilişkinin kaybolması beraberinden sevmemeyi de getiriyor. Bu dengenin kaybolması başka ilişkiden kaynaklanan başka olumsuzlukları da meydana getiriyor.

Şehir hayatının getirdiği sorunlar köpeklerimize ve diğer sokak hayvanlarımıza olan yaklaşımlarımızı da etkiliyor" dedi.

Eyüp Belediye başkan yardımcısı Şengül Koçabaş “Biz Sokak köpeklerine, hayvanlarına yaşam hakkı vermek için en çok yatırım yapan belediye olarak Bafra belediyesiyle bu tecrübelerimizi paylaşacağız” dedi.

Yapmcı Adil Elmas ise “komedi filmi çekecektik ama son anada bu çocuk filmini çektik, iyi ki de çekmişiz” dedi

Galaya bir çok ünlü, iş adamı, sivil toplum örgüt temsilcikleri yanı sıra, hayvan severler ve çocuklu ailelerin ilgisi yoğundu.

 

Kokteyl sonunda Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İş adamı Kaya Aşçı’ya sokak hayvanlarına verdikleri destek için teşekkür plaketi verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.