'Sümerce'... SÜMER TİLMAÇ'IN 48 YILLIK SANAT HAYATI, TİYATRO SAHNESİNDE !..

'Sümerce'... SÜMER TİLMAÇ'IN 48 YILLIK SANAT HAYATI, TİYATRO SAHNESİNDE !..

Sümer Tilmaç'ın 48 Yıllık Sanat Hayatını Anlatan Oyunu 'Sümerce' 30 Mayıs 2015 tarihinde 'Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

 Antalyalı tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, 48 yıllık sanat hayatını anlatan oyunu Sümerce'yi Antalya'dan sonra İstanbul'lu sanat severlerle de buluşturmanın heyecanını yaşıyor.

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Tilmaç,  48 yıllık sanat hayatıyla ilgili anılarını  30 Mayıs'da 'Sümerce' adlı tiyatro oyunuyla 'Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde  sahneye koyacak. 

Hem yazıp hem yönettiği tek perdelik komedi oyunu Sümerce'de tiyatro oyuncuları Ahmet Çevik, Fulden Akyürek, Ender Gülçiçek ve Selin Bayraktar'da rol alıyor.

Oyunda 48 yıllık tiyatro ve sinema hayatı süresince başından geçen ilginç olayları tiyatronun güldüren yüzüyle anlattığını belirten Tilmaç, tiyatro ve sinema ile tanışmasına vesile olduğu için hocası Münir Özkul'a da minnet borcunu ödemeye çalıştığını söylüyor.

Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü Özcan, Nejat Uygur, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Haldun Dormen, Kemal Sunal, Adile Naşit, Hayati Hamzaoğlu, Erol Taş, Kadir Savun ve Yılmaz Güney'in Türk sineması ve tiyatrosu için bir değer olduğunun altını çizen Tilmaç, "Sümerce oyunuyla Türk sineması ve tiyatrosuna ışık tutmuş ve iz bırakarak bu gök kubbede güzel isim bırakmış ve yaşamakta olan büyüklerimizle yaşadığımız güzel anılarımızı tiyatro severlerle paylaşacağız" diyor ve oyuna destek verecek sürpriz isimlerin de altını çiziyor.

Bunların arasında Aşkın Nur Yengi, Sümer Ezgü ve Nükhet Duru gibi alanlarında büyük isim yapmış devlerinde bulunacağını söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.