Sur Kültür Yolu Festivali... MÜZİK ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ!

Sur Kültür Yolu Festivali... MÜZİK ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ!

Diyarbakır’da bugün başlayan 2. Sur Kültür Yolu Festivali'nde konserler ve bazı etkinliklerin iptal edildiği açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen ve bugün başlayan 2. Sur Kültür Yolu Festivali'nin bazı bölümleri iptal edildi. HÜDA PAR ve İslami kesimler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı nedeniyle festivalin iptalini talep etmişti.

Ayrıca Sur’da büyük yıkıma neden olan çatışma sürecini hatırlatan ismi nedeniyle Diyarbakırlılar festivale mesafeli yaklaşıyordu.

Sur Kültür Yolu Festivali'nin X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılması planlanan tüm konser ve gösteriler iptal edilmiştir. Tüm halkımızın bilgisine sunarız.”

 

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılması planan tüm konser ve gösteriler iptal edilmiştir. Tüm halkımızın bilgisine sunarız.#SurKültürYoluFestivali #Diyarbakır#TürkiyeKültürYoluFestivalleri pic.twitter.com/1IghpX4bdS

— Sur Kültür Yolu Festivali (@surkulturyolu) October 14, 2023


VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bu arada Sur Kültür Yolu Festivali ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında planlanan Açık Alan Konserleri, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezindeki konser ve etkinlikler iptal edilmiş olup; sergiler, dijital gösterimler, gökyüzü gözlem ve çocuk etkinlikleri vb. diğer tüm etkinlikler devam etmektedir." 

Kaynak:gazeteduvar.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.