SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ (SYFF) İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ (SYFF) İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin ön gösterimi, Christopher Beaver’in ödüllü belgesel filmi Hedef Sıfır (Racing to Zero) ile 8 Kasım Salı günü Salt Galata’da gerçekleşti.

Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle 2008 yılında doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), dokuzuncu yılına İstanbul Salt Galata’da, Christopher Beaver’in Hedef Sıfır (Racing to Zero) belgeseli ile girdi.

Birçok önemli uluslararası festival seçkisinde yer alan ve “Hindistan CMS Vatavaran 2015 Çevre Filmleri Festivali” birincilik ödülünü alan film, küresel atık sorununa yeni çözümler sunan, hızlı tempolu bir belgesel olma özelliği taşıyor. Film, “çöp” kelimesini kaldırarak yerine “kaynak” kelimesini koyan kültürel bir dönüşümün gerçekleşme ve birçok yeni alt endüstrinin doğabilmesi ihtimaline odaklanıyor. ABD-San Francisco Belediye Başkanı Ed Lee, beş yıl önce, “2020’de sıfır atık” hedefine ulaşmayı taahhüt etmişti...

Hedef Sıfır (Racing to Zero), San Francisco’daki atık ayrıştırma yöntemlerinin izini sürerken geliştirilen yenilikçi çözümleri gözler önüne seriyor; sıfır atık hedefine doğru, şaşırtıcı ve ilham verici bir yarışın da adımlarını belgeliyor.

Festivalin tanıtım gecesinde ayrıca 18-20 Kasım 2016 tarihlerinde gösterimi gerçekleşecek diğer filmlerin tanıtımı da yapıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden Amerika, Fransa, Çin, Danimarka, Kanada, İsveç, Peru, İsrail, İtalya, Hindistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden toplam 25 belgesel film festival süresince izleyici ile buluşacak.

Festival 19 il/ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşecek ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.