Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali... ÜCRETSİZ GÖSTERİMLER!

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali... ÜCRETSİZ GÖSTERİMLER!

"Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali" dopdolu bir içerik ile 18-19-20 Kasım'da 19 il/ilçede eş zamanlı İstanbul’da Beyoğlu-Salt Galata ve Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünya iyiye mi gidiyor kötüye mi? Bu sorunun cevabını bilemesek de iyilikleri çoğaltmaya ve iyi hikayeleri duymaya her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde yaşadığımızı biliyoruz!

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.  

Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), yıllar içerisinde 20 şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.  

Filmler Dünyayı Değiştirir mi Bilinmez Ama Onları İzleyenler Değiştirebilir

Sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün! İçinde yaşadığımız gezegene şekil vermeye gücü yeten bir tür olarak yaşamın serpildiği bir dünya yaratmak bizim elimizde... Belki de tek ihtiyacımız bunun mümkün olduğunun topyekun bilincine ulaşmak. İşte bu bilincin yaygınlaşmasına ve ihtiyacımız olan yeni hikayenin yaratılmasına katkı vermek üzere, farklı ülkelerden özenle seçilmiş belgesel filmler yüzlerce gönüllünün desteği ile 9. yılında 19 şehirde izleyicisiyle buluşuyor. 

Sürdürülebilir Yaşamın Anahtarı Çeşitlilik

Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, kamu ve yerel yönetim çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağını merak eden ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor. 

Yepyeni Bir Hikaye Yaratmak için Sen de Katıl

2016 film seçkisi atığın ne kadar değerli bir kaynak olduğunu, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek için işbirliğinin potansiyelini, ekonomik demokrasinin ve kooperatif iş modellerinin gücünü, gerçek gıdanın nasıl mümkün olduğunu, yerelin değerini ve birçok yaratıcı çözümü aktarırken bizi de harekete geçmeye çağırıyor: Değişebiliriz, yeni bir hikaye yaratabiliriz... 

Kolektif Festival

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz!” çağrısına kulak veren Yerel STK’lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle işbirliği ile Türkiye’nin farklı köşelerindeki 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bunlar: Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa, Mersin.

İzleyicisiyle, Gönüllüsüyle, Destekçisiyle, Konuşmacılarıyla Bütünleşik Etkinlik

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), her sene sayısı artan tutkulu ve meraklı izleyicileri, filmlerin ardından yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacıları, festivalin gerçekleşmesine katkı veren yüzlerce gönüllüsü, bazen belgesellerde gördüklerimizden sonra sarsıldığımızda yaşamı kutlayan performansları ile içimizi açan sanatçıları, sürdürülebilir yaşam vizyonunu paylaşan kurumsal destekçileri ile bir bütün olma özelliği taşıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.