Suzan Kardeş - Divanhana... BALKAN KARDEŞLİĞİ!

Suzan Kardeş - Divanhana... BALKAN KARDEŞLİĞİ!

Balkanların sevilen yorumcusu Suzan Kardeş, geleneksel Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Bosna - Hersek'li Divanhana Grubu ile birlikte '' Kardeş '' ismini verdikleri bir albüme imza attı.

Suzan Kardeş bu özel proje ile ilgili duygularını : '' Dünya aslında çok küçük. Belçika Trafik Festivali'nde başlayan bu buluşma İstanbul'da tekrarlandı Bosna'da tamamlandı.

Bu buluşmada çalışkan, samimi, güzel yürekli dostlarla karşılaşmak beni mutlu etti. Bugüne kadar ne hayal ettiysem oldu.

Divanhana'dan gelen bu albüm teklifi bir hayalimi daha gerçekleştirdi. Zaten hayran olduğum Divanahana Grubu ile birlikte çalışmak büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Birlikte çıktığımız bu müzik yolculuğunda biz kendimizi hep bir köprü olarak gördük. Albümün dünyada barışa, dostluğa, arkadaşlığa, sevgiye bir vesile olsun istedik.

Biz bu albümü yaparken birbirimizi çok sevdik ve inandık. Umarım size de aynı duyguları yaşatırız.

Öncelikle hayallerimin gerçekleşmesine sebep olan Sezen Aksu'ya, bu albümde emeği geçen tüm dostlara, öncelikle Divanhana'ya, dostum Hasan Saltık'a ( Kalan Müzik ) ve hep sağ omzumda duran İnci Razaki'ye ( Razaki Müzik PR&Danışmanlık ) binlerce teşekkürler. '' şeklinde ifade ediyor. 

Mix, mastering ve yapımını Borjan Milošević 'in üstlendiği, 6 Türkçe şarkı ve 4 Boşnakça şarkı olmak üzere toplamda 10 şarkının bulunduğu albümün '' Kafu mi draga ispeci '' isimli çıkış şarkısı için ekip, Nermin Fetić yönetmenliğinde kamera karşısına geçti. 

Klibin montajını  Kenan Pašić' gerçekleştirdiği şarkıda Divanhana ve Suzan Kardeş'in yanı sıra gitar ustası Emir Hot ve Türk klarnetçi Yunus Emre Ellek de çalıştı. 

Bosna - Hersek Müzik Prodüksiyonu SMS Stüdyoları'nda kaydedilen şarkının çekimleri de yine aynı mekanda yapılarak sade bir performans videosu ile sevenlerinin karşısına çıktı. 

Divanhana'nın Suzan Kardeş ile birlikte hazırladığı '' Kardeş '' isimli yeni albüm 20 Nisan’da Kalan Müzik imzasıyla sevenleriyle buluştu. 

Projenin ve Suzan Kardeş'in iletişim danışmanlığını İnci Razaki Pr&Danışmanlık Şirketi üstleniyor. 

Albüm, Saraybosna ve Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyada satışa çıkacak. 14-15-16 Nisan'da Sarajevo, Tuzla, Zenica'da başlayan albüm konserleri Balkanlar, Avrupa ve Türkiye'de devam edecek. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.