TAMZARA'DA İVANA SERT RÜZGARI!

TAMZARA'DA İVANA SERT RÜZGARI!

Giresun’un Şebinkarahisarilçesinde yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip Tamzara Dokuması’ sokak defilesi ile tanıtıldı.

200 Yıllık ‘Tamzara Dokuması’ ile yapılan 40 kıyafet yapılan sokakta defile ile tanıtıldı. Tarihi Tamzara Mahallesi sokaklarından düzenlenen defilenin baş mankenliğini İvana Sert yaparken koreografisini ise Ünlü Modacı Uğurkan Erez üstlendi.  

İkincisi düzenlenen defileye bu yıl Denim Tasarımcılar Derneği Başkanı Ahmet Giray Yılmaz’ın hazırladığı ‘His koleksiyonu’ adıyla sergilendi.

tamzara_cerenaksan.jpg

Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği sokak defilesi adeta nefes kesti. Defile öncesi Keman sanatçısı Ceren Aksan tarafından canlı performansını sergiledi.

Gecede Tamzara"lı sanatçı Oktay Sevinç ve  partneri Nesli büyük emek vererek yeni çıkardıkları "Selametle" isimli albümünün ilk konserini Tamzara’da verdiler..Nesli-Oktay Sevinç çiftinin yöresel müziği ile Tamzaralılar bol bol dans ettiler…

Tamzara Mahallesi Güzelleştirme Derneği Organizasyonluğunda düzenlenen defileye yaklaşık 3000 kişi izledi... Bu organizasyon için Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından bir çok Tamzara’lı mahalleye akın etti…

Sokak defilesi hakkında açıklamada bulunan Dernek Başkanı Abdullah Dönmez, Tamzara Dokumasının 1800’li yıllardan itibaren günümüze ulaşan özel bir dokuma olduğunu söyledi. 

Geçmişte her evde bir dokuma tezgahı olduğunu belirten Dönmez, “Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında şehitlerimize kefen dokunmuştur bu tezgahlarda. Birçok alanda bu dokumalar kullanıldı.

 Biz de bu kültürel dokuyu devam ettirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Tamzara kumaşı ile  Ahmet Giray tarafından tasarlanan 40 kıyafet mankenler tarafından sergilendi..

tamzara_ivanasert_1.jpgtamzara_ivanasert_2.jpg

Özellikle İvana Sert giydiği kıyafet ve sokakta sempatik yürüyüşü ile büyük ilgi çekti.

Tamzara sokanlarında yürüyen top modeller arasında  Sema Simşek, Ebru güzel, Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Açelya Kartal, Bilge Kara, Zeliha Çal,  Alona Zeytu, Zeliha Çal,Yılmaz Özgül, Merve Özkaran  ve Sinem Sülün, de vardı..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.