"Tatavla Tiyatro"... "CADI KAZANI", ESKİŞEHİR'DE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK!..

"Tatavla Tiyatro"... "CADI KAZANI", ESKİŞEHİR'DE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK!..

Tatavla Tiyatro’nun başarılı prodüksiyonlarından “Cadı Kazanı “ son kez 20 Aralık’ta Eskişehir’li tiyatroseverler ile buluşacak

Tatavla Tiyatro’nun Eraslan Sağlam’ın rejisiyle seyirci karşısına çıkan, sahnelendiği günden bu yana büyük  ilgi gören ve kapalı gişe oynayan oyunu,  ‘’Cadı Kazanı’’, son oyunuyla  Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşacak.

Arthur Miller’in unutulmaz eseri  ‘’Cadı Kazanı’’  20 Aralık Salı akşamı 20:00’de Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde perde açacak.

Yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Miller'in toplumsal eleştirileri Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi’nin dikkatini çekti.

Miller, Cadı Kazanı’nda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy'yi eleştirdi. 1950 McCarthy dönemini, Salem’de 1692 yılında cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller, aynı komite tarafından pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edildi.

Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın yaptığı oyunda usta oyuncularla genç oyuncular aynı sahnede buluşuyor. 15 kişilik kadrosuyla gerçek bir tiyatro şöleni sunan oyunda, Aysan Sümercan ve Eraslan Sağlam gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Sadettin Okumuş, Yasemin Yeşilgöz,  Eyüphan Güvercin, Hande Elaman, Ekremcan Arslandağ, Başak Kalkan, Eka Gelashvili, Deniz Özgür, Zeynep Gönenç eşlik ediyor.

20 Aralık Salı 20:00’de başlayacak olan oyunun biletlerini biletix’in yanı sıra Kıraathane Kültür Sanat gişesinden bulabilirsiniz. Kapı açılış saati 19:00’dur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.