Tayfur Köse-Kul Vicdani..."KARACAOĞLAN" ALBÜMÜ İLE BÜYÜK HALK OZANINA SAYGI DURUŞU!..

Tayfur Köse-Kul Vicdani..."KARACAOĞLAN" ALBÜMÜ İLE BÜYÜK HALK OZANINA SAYGI DURUŞU!..

Neredeyse unutulmaya yüz tutmuş türkülerimize yeniden hayat vermek üzere yola çıkan Tayfur Köse'nin, Karacaoğlan'ın sözlerinden oluşan "Karacaoğlan" isimli albümü "Ütopya Müzik" etketi ile başta İTUNES olmak üzere tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Haber; Mehmet KARADEMİR

"Türk'ü söyler, Türk'ü anlatır türküler. Hayatımızdaki her duygunun karşılığını türkülerde buluruz, acıyı, gamı, kederi, hüznü, mutluluğu, memleket özlemini, hasreti, neşeyi, hepsi türkülerde saklıdır.

Türküler bizim dilimizdir. Biz sussak da onlar bizi en güzel şekilde anlatır. " felsefesiyle yola çıkan Tayfur Köse, ülkemizin büyük sınavlardan geçtiği şu zorlu günlerde türkü severleri bir nebzede olsa yaşanan kaosun dışına çıkarabilmek adına maddi kaygılardan uzak bir şekilde büyük bir cesaretle bu albüme baş koymuş ve "Facebook" sayfasından duygularını şu şekilde dile getirmiş.

"Merhabalar. .

Çok zamandır paylaşmak istediğim bir arzuhalim var dostlar.

İstedimki ortalık biraz durulsun.daha güzel bir günde açıklayayım ama malesef peşpeşe geliyor birçokşey..

Bizler sanatcıyız.ha sanatın hangi kademesindeyiz o sizlerin takdiri.

Birkaç güne kadar Karacaoğlan sözlerinden oluşan albüm projem Ütopya müzik etketiyle başta İtunes olmak üzere tüm dijital platformlarda yayınlanacak.bu projede mahlasım olan Kul Vicdani ismimi kullanıcam.

Tayfur köse fan sayfamın isminide

Kul Vicdani Tayfur Köse olarak deyiştirdim dostlar.

Güzel günler ümidi ile. Saygılar."

Türküler samimidir, sahicidir. Yüzyıllardır türkülerle anlatılmıştır duygular. Onlar eskimez, değerini yitirmez. Hayatın tüm renkleri türkülerde saklıdır.

Türkülerle seviniriz, üzülürüz, kederlenir, coşar, ağlarız. İşte hayatı türkü tadında yaşamak, türkülerin farkına varabilmek, aslında hayatın farkına varabilmek adına 'Karacaoğlan" albümü, türkü severlere bu duyguları fazlasıyla yaşatıyor.

Albümde 13 eser yer alıyor. Tüm eserlerin sözleri Karacaoğlan'a ait. 9 eserin müziği Tayfur Köse'ye diğer 4 eserin müziği ise Atilla Meriç'e ait.

Tayfur Köseyi, yakından takip edebilmek, türkülerini soluksuzca dinleyebilmek ve müzik hayatında ki gelişimleri takip edebilmek adına Facebook'ta yeni oluşturduğu "Kul Vicdanı Tayfur Köse" sayfasına üye olabilir, "Karacaoğlan" albümünde yer alan eserleri "iTunes Preview" üzerinden satın alabilirsiniz.

Tayfur Köse türkülerini türkü dostlarıyla paylaşabilmek, duygularını sevenleriyle beraberce yaşayabilmek adına türkü severleri her cuma Taksim Otantik Türkü Evi'nde ağırlamayı bekliyor.

İşte Tayfur Köse'nin "Karacaoğlan" albümünde yer alan türküsü "Ala Gözlü Nazlı Suna"...

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YUal8Wry8ls" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum