TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ, YILIN EN İYİLERİNİ BELİRLEDİ!

TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ, YILIN EN İYİLERİNİ BELİRLEDİ!

Türkiye’de tiyatro eleştirmeni ve akademisyenlerini çatısı altında toplayan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin, 2016-2017 sezonunda sahnelenen tiyatro oyunlarını göz önünde bulundurarak ve üyelerinin katılımıyla yaptığı değerlendirme sonucunda belirlendi.

.Tiyatro Eleştirmenleri Birliği “2017 TEB Ödülleri”ni 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde açıkladı.

  • Birlik üyesi eleştirmen ve akademisyenlerin oylarıyla Yılın Oyunu “Godot’yu Beklerken”, Yılın Kadın Oyuncuları Tilbe Saran ve Nergis Öztürk, Yılın Erkek Oyuncusu Tolga İskit, Yılın Yerli Oyun Yazarı Murat Mahmutyazıcıoğlu olarak belirlendi. TEB Özel Ödülü “Şatonun Altında” performansı ile  Fiziksel Tiyatro Araştırmaları grubuna verildi.
  • Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nden KHK ile ihraç edilen akademisyenler 2017 TEB Onur Ödülü’ne layık görülen isimler oldu.
  • TEB Ankara Ödülleri’nde ise İpek Atagün Gezener ve Murat Çıdamlı, Yılın Oyuncuları olarak belirlenirken, TEB Onur Ödülü’nün de Prof. Dr. Özdemir Nutku’ya verilmesi kararlaştırıldı.

 Ragıp Ertuğrul, Handan Salta, Nalân Özübek, Tijen Savaşkan ve Filiz Elmas’tan oluşan Yönetim Kurulu, 2017 yılı TEB Ödülleri’ne değer görülen eser ve sanatçıları, her sene olduğu gibi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde açıkladı.

Stüdyo Oyuncuları’nın, Şahika Tekand’ın sahneye koyduğu ilk olarak 2016 İstanbul Tiyatro Festivali’nde seyirciyle buluşan ve sezon boyunca büyük beğeni kazanan “Godot’yu Beklerken”, Yılın Oyunu Ödülü’ne layık görüldü.

Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’ne bu yıl iki başarılı oyuncu, Tiyatro Pera’nın “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike” oyunundaki rolüyle Tilbe Saran ve Tiyatro İN’in “Akciğer” oyunundaki rolüyle Nergis Öztürk değer görüldü.

Yolcu Tiyatro’nun “Joko’nun Doğum Günü” isimli oyunundaki performansıyla Tolga İskit, Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü’ne eleştirmenlerin çoğunun oyunu alarak layık görüldü.

Yılın Yerli Oyun Yazarı “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin” oyunuyla Murat  Mahmutyazıcıoğlu olarak belirlendi. Fiziksel Tiyatro Araştırmaları da “Şatonun Altında” performansı ile TEB Özel Ödülü’ne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.