"Tiyatro Tatavla"...SEZONU TRAGEDYA İLE AÇIYOR!..

"Tiyatro Tatavla"...SEZONU TRAGEDYA İLE AÇIYOR!..

Tatavla Tiyatro, geçen seneki ‘’baĞzı şeyler sezonu’’nun ardından bu yılı 1 Ekim’de ‘’iyi şeyler sezonu’’ olarak, dünya edebiyatının ilk ‘’direniş’’ örneği kabul edilen ‘’Antigone’’ oyunuyla açıyor

"Nasıl olacak benim mutluluğum?. Küçük Antigone nasıl mutlu bir kadın olacak?.. Payına düşen o küçük mutluluk lokmasını dişleriyle koparıp almak için her gün ne sıkıntılar çekmesi gerekecek?.. Söylesenize, kimlere kendisini satacak?..

Başını çevirip, kimlerin ölmesine izin verecek?.." Antigone  II. Dünya savaşı. Hitler Fransa’yı da işgal etmiş. Bir kız çocuğu. İki ağabeyi de savaşta ölmüş. Üstelik birbirini öldürmüş. 

İktidar birini şehit sayıp devlet töreni düzenlemiş, diğerini hain ilan edip kurda kuşa yem etmiş. Ama yanan ölülerden 

hangisinin kahraman, hangisinin hain olduğu hiçbir zaman bilinememiş. Kız çocuğunun adı Antigone’ymiş…Ve saat hep 05:00’miş… 

Tatavla Tiyatro, geçen seneki ‘’baĞzı şeyler sezonu’’nun ardından bu yılı 1 Ekim’de  ‘’iyi şeyler sezonu’’ olarak, dünya edebiyatının ilk ‘’direniş’’ örneği kabul edilen ‘’Antigone’’ oyunuyla açıyor.

M.Ö. 440’da Sophokles tarafından yazılan ‘’Antigone’’ tarih boyunca hem tiyatro sahnesine konuk oldu hem de 

birçok çağdaş yazar tarafından yeniden yorumlandı. Bu yazarlardan biri ise 20. Yüzyılın büyük tiyatro yazarı Jean Anouilh’dir. 

Tatavla Tiyatro, yeni sezonu olan “iyi şeyler sezonu”nu 1 Ekim’de Jean Anouilh’in II.dünya savaşı sırasında Fransız direnişini desteklemek amacıyla yeniden yazdığı ‘’Antigone’’ oyununun prömiyeri ile açıyor. 

Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın yaptığı, Tatavla Tiyatro oyuncularının rol aldığı "Antigone" oyunu, 1 Ekim 20:30’da Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Oyun, Antigone'nin kardeşinin ölüsünü gömdürmek için kendini feda ederken, kendini masum da görse iktidar sahiplerinin ve bir kralın, ne kadar pis bir iş yaptıklarını ve bu rollerini bizzat kendilerinin tercih ettiklerini ortaya koyuyor.

Oyunun biletleri, gişenin yanı sıra Biletix’ten temin edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.