TOLGA SAĞ ANNESİNİ BAĞLAMA ÇALARAK UĞURLADI!

TOLGA SAĞ ANNESİNİ BAĞLAMA ÇALARAK UĞURLADI!

Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Arif Sağ’ın eşi Yıldız Sağ son yolculuğuna uğurlandı.

62 yaşında vefat eden Yıldız Sağ için Karacaahmet Sultan Dergahı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törende Alevi Bektaşi geleneğinde Duaz-ı imam adı verilen Alevi deyişleri söylendi. Yıldız Sağ'ın oğlu Tolga Sağ da Erdal Erzincan ve Dertli Divane ile birlikte tabutun başında  bağlama çalıp Alevi deyişi söyledi.

ARİF SAĞ TAZİYELERİ OTURARAK KABUL ETTİ

Bitkin olduğu gözlenen Arif Sağ ayakta duramadı, cenaze boyunca taziyeleri oturarak kabul etmek zorunda kaldı.

FOTOĞRAFIYLA BİRLİKTE YAKALARINA YILDIZ TAKTILAR

Cenazeye katılanlar Yıldız Sağ'ın fotoğrafıyla birlikte yakalarına farklı renklerde yıldızlar taktılar.Yıldız Sağ'ın oğlu Tolga Sağ, kızı  Aslı Sağ, torunları Toprak ve Turna Sağ da yakalarına yıldız taktı.

ÜNLÜ İSİMLER KATILDI

Cenazeye sanat siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Orhan Gencebay, Selami Şahin, Selahattin Alpay ve Belkıs Akkale, Arif Sağ'ı acılı gününde yalnız bırakmayan isimler arasında yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de cenazeye katılan siyasetçilerdi.

POLİSİN ALDIĞI ÖNLEMLER DİKKAT ÇEKTİ

Yıldız Sağ'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada cenaze öncesinde ve sonrasında polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Görevli polis memurları cenazeye gelenleri tek tek arayıp içeri aldı. Polis ekipleri Karacaahmet Sultan Dergahı çevresinde önlem aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.