TÜRK HALK MÜZİĞİ’NDE TABULAR YIKILIYOR!..

TÜRK HALK MÜZİĞİ’NDE TABULAR YIKILIYOR!..

Türk Müziği’ni gelecek kuşaklara aktarmak ve dünyaya duyurmak için yepyeni bir çalışmaya imza atan Cihat Aşkın’ın CRR için özel olarak “Türk Müziği eserlerinin yeniden yorumlanması” ilkesi ile hazırladığı “Yeni Türk Müziği Hareketi” projesi başlıyor.

CRR’de “Yeni Türk Müziği Hareketi” başlıyor: “Muzaffer Sarısözen ve Yeni Halk Müziği”

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu için özel olarak hazırlanan, “Yeni Türk Müziği Hareketi” projesinin ilk konseri, “Muzaffer Sarısözen ve Yeni Halk Müziği” başlıklı program ile gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk Müziği’nin zenginliğini, çeşitliliğini ve büyüsünü vurgulamayı hedefleyen özel projeleriyle saygın sanatçıları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor.

Türk Müziği’ni gelecek kuşaklara aktarmak ve dünyaya duyurmak için yepyeni bir çalışmaya imza atan Cihat Aşkın’ın CRR için özel olarak “Türk Müziği eserlerinin yeniden yorumlanması” ilkesi ile hazırladığı “Yeni Türk Müziği Hareketi”  projesi başlıyor.  

Dünya çapında üne sahip yerli ve yabancı solist ve toplulukların Türk eserlerini yorumlamalarına imkân sağlayarak Türk Müziği’ni dünya sahnelerine taşımayı hedefleyen projenin ilk konseri, 25 Ocak Çarşamba günü gerçekleşiyor.

“Muzaffer Sarısözen ve Yeni Halk Müziği” başlıklı konserde; “Yeni Türk Müziği Hareketi”nin mihenk taşlarından biri olan Muzaffer Sarısözen tarafından derlenen ve günümüzde ise Cihat Aşkın tarafından Türk Halk Müziği’nin otantik yapısını bozmadan yeniden düzenlenerek dünya sahneleri için hazırlanan eserler seslendirilecek.

Muzaffer Sarısözen’in izinden giden Cihat Aşkın’a 21. yüzyılın ozanı olarak adlandırılan Cengiz Özkan eşlik edecek. İstanbullu sanatseverleri CRR’de buluşturacak program, 20.00’de başlayacak.

Muzaffer Sarısözen ve “Yeni Türk Müziği Hareketi”

Cumhuriyet döneminin halk müziği alanındaki en büyük temsilcilerinden biri olan Muzaffer Sarısözen, halk müziğini derlemek, arşivlemek ve icra etmek açısından çok büyük hizmetlerde bulundu.

Zamanın adeta fotoğrafını çeken ve onu bizlere ileten Sarısözen, Yurttan Sesler Korosu’nu kurarak asırlık mirası gelecek kuşaklara devretti.

Bu kapsamda “Yeni Türk Müziği Hareketi”,  geçmişten gelen mirası günümüzün dünya sahneleri için yeniden yorumlayan geleneği gelecekle harmanlayan ve kendi milli kimliğimizi kaybetmeden bizi dünyaya taşıyan bir harekettir.

Genç müzisyenleri kucaklayacak olan “Yeni Türk Müziği Hareketi”, bu ilkesiyle her konserinde Türk Müziği’ne yeni isimler kazandırmayı hedefliyor. Bu özel proje; Klasik Türk Müziği, Mevlevi Gelenekleri, Türk Halk Müziği, Dini Müzik ve Çağdaş Türk Müziği’nin tarihsel sürecini işlerken tek seslilik veya çok seslilik kaygısı gütmeden eserleri farklı bir anlayış ve yorum ile sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.