TÜRKİYE SİNEMADA ‘’GÜLÜYOR’’

TÜRKİYE SİNEMADA ‘’GÜLÜYOR’’

Yılın ilk yarısında sinemaseverler en çok komedi filmlerine ilgi gösterdi. En çok izlenen ilk 10 filmin 7’sini yerli yapımlar oluştururken, gişenin bir numarası ‘’Kardeşim Benim’’ oldu.

Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver’in başrollerini paylaştığı Kardeşim Benim, vizyonda kaldığı 15 hafta boyunca 2 milyon 63 bin kişi tarafından izlendi.

Ocak ayı sonunda izleyiciyle buluşan Dedemin Fişi, Kardeşim Benim filminden sonra en çok izlenen ikinci film olurken, Osman Pazarlama en çok izlenen filmler arasında üçüncü sırada yer aldı.

 MEDYADA EN ÇOK HANGİ FİLM KONUŞULDU?

İstatistiklere göre, Türkiye’de sinema sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8,6 artış gösterdi. Yine aynı dönemde bu artışa paralel olarak sinema seyirci sayısı da arttı.

Sinemaya verilen değerin her geçen gün artış gösterdiği Türkiye’de, Ajans Press medyanın sinemayı ne kadar konuştuğunu inceledi. Ajans Press’in yaptığı incelemeye göre sinema sektörü yılın ilk yarısında 872 habere konu oldu.

Öte yandan, Ajans Press’in incelemesine göre, yılın ilk yarısının en çok izlenen ilk üç filminde ise sıralama şu şekilde oldu;

Kardeşim Benim 1103 habere konu oldu ve medyada da liderliği bırakmadı. Dedemin Fişi 837 haberde yansıma bulurken Osman Pazarlama ise 636 haberde kendine yer buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.