''TWITTER HESABINIZI HACKERLARDAN KORUMA YÖNTEMi!

''TWITTER HESABINIZI HACKERLARDAN KORUMA YÖNTEMi!

Özellikle artık Twitter üzerinden kredi kartınızı da kaydedip alışveriş yapabileceğiniz düşünüldüğünde, hesabınızı korumaya yönelik daha özenli olmak isteyebilirsiniz

Elbette bu koruma yöntemlerinin başında tamamen rastgele oluşturulmuş, karmaşık, hem harf, hem sayı, hem de sembol içerek şifreler yer alıyor.

Ancak bu yeterli değil. Yapabileceğiniz ikinci şey iki adımlı doğrulama sistemine geçmek. İki adımlı doğrulamayı tarayıcı üzerinden yapacakların sayfanın sağ üst kısmından kendi profil fotoğraflarına tıklayıp “Güvenlik ve gizlilik” adımını seçmesi gerekiyor.

Burada Hesap > Güvenlik > Giriş doğrulaması adımları üzerinden giriş isteklerini telefonunuzla doğrulayabilirsiniz. Mobil Twitter kullanıcılarının ise Twitter uygulaması içinde Ayarlar > Hesap > Güvenlik adımlarını takip etmesi gerekiyor.

İki adımlı doğrulamaya geçmiş olmanız profilinizin şifresini ele geçirenler için bir engel olsa da Twitter’la beraber kullandığınız uygulamalara da dikkat etmeniz gerekli. Çünkü Twitter’ınızı kullanmaya izin verdiğiniz uygulamaların talep ettiği izinler arasında “Tweet paylaşma” yer alıyorsa, uygulamanın hacklenmesi, hackleyenlerin şifrenize ihtiyaç duymadan hesabınızdan tweet atmasını mümkün kılıyor.

Bu durumda yapmanız gereken yine oldukça basit. Tarayıcıdan “Güvenlik ve gizlilik” sekmesine geldikten sonra Uygulamalar başlığında Twitter hesabınıza erişimi olan uygulamaları kaldırabilirsiniz. Ne kadar az uygulamaya yetki verirseniz hesabınız da o denli güvende olacaktır.

Tabii her internet sitesi için aynı şifreyi kullanmamaya da özen göstermeyi unutmayın. Tüm bu önlemler hesabınızı gelebilecek saldırılara karşı daha korunaklı hale getirecektir.

 

Kaynak:hubii.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.