Twitter... KARAKTER SINIRI ARTIK 280!..

Twitter... KARAKTER SINIRI ARTIK 280!..

140 olan karakter sınırını 280’e çekmek için testlere başlayan Twitter, test sürecinin sona ermesi ile 280 karakterli tweet dönemini başlatmış oldu.

Tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale gelmesi biraz zaman alacak olan, 280 karakterlik tweet özelliğinin ülkemizde aktif edildiği ilk hesaplardan birisi de, @shiftdeletenet oldu.

Twitter 280 karakter tweet dönemini başlattı!

Bu değişiklik ile birlikte, mikro blog sitesi veya diğer adıyla sosyal medya sitesi Twitter’da yeni bir dönemin başladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Twitter, kurulduğundan bu yana kullanıcıları 140 karakter ile sınırlı tuttuğu için eleştiriliyor, ancak bu sayede kendine özgü bir platform olmayı başardı.

Tweet atmak daha kolay

Tarihsel olarak baktığımızda, İngilizce atılan Tweet’lerin %9’u karakter limitini dolduruyordu.

Bu oran bize, bir düşünceyi bir Tweet’e sığdırmak için sarfedilen, ve çoğunlukla Tweet’i düzenlemekle çok fazla vakit harcamak ve hatta bazen Tweet’ten vazgeçmekle sonuçlanan eforları yansıtıyor.

Karakter sayısının artırılmasıyla, bu sorun büyük ölçüde azaltıldı – karakter limitini dolduran Tweet sayısı, toplam Tweet sayısının %1’ine kadar geriledi.

Tweet’lerin karakter limitine daha nadir dayandığını gördüğümüzden dolayı insanların Tweet’lerini düzenlemek için daha az zaman harcadıklarına inanıyoruz.

Bu ise şu anlama geliyor: Daha fazla alan insanların düşüncelerini bir Tweet’e sığdırmalarını daha kolay hale getiriyor ve böylece insanlar söylemek istediklerini söyleyerek Tweet’lerini daha önce hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde gönderebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.