UEFA'DAN MÜJDELİ HABER!

UEFA'DAN MÜJDELİ HABER!

2019 UEFA Süper Kupa final maçı Beşiktaş'ın Stadı Vodafone Park'ta oynanacak.

Türkiye'nin son dönemdeki uluslararası organizasyonlardaki başarısı, stat konumu, kapasitesi, ulaşım/konaklama olanakları, basın tribünü fiziksel şartları, stat etüt çalışmalarının UEFA kriterlerine uygunluğu ve devlet desteğinin sağlanmış olmasının da göz önüne alındığı zaman Beşiktaş'ın bu organizasyona ev sahipliği yapması bekleniyordu.

UEFA son olarak 2005 yılında Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'a verdi. Milan ile Liverpool arasındaki unutulmaz final Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı.

O günden tam 14 yıl sonra İstanbul tekrar bir UEFA ogranizasyonuna ev sahipliği yapacak.

İstanbul ile birlikte Süper Kupa organizasyonuna şu şehirler adaydı: Tiran, Toulouse, Haifa, Astana, Belfast, Gdansk, İstanbul

ÜÇÜNCÜ KEZ...

Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Vodafone Park için tarihi bir karar çıktı. UEFA'nın kararına göre 2019 UEFA Süper Kupa Finali'ne siyah-beyazlıların çiçeği burnunda stadı ev sahipliği yapacak.

UEFA'dan Beşiktaş camiasını sevindirecek bir haber çıktı. 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla kapılarını açan ve birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan Vodafone Park, 2019'da ise dünyanın gözünü üzerine çekecek.

UEFA Yönetim Kurulu'nun Nyon'da yaptığı toplantıda 2019 UEFA Süper Kupa finalinin Vodafone Park'ta oynanması kararlaştırıldı.

Hem siyah-beyazlı camia hem de Türk futbolu açısından önem arz eden bu kararla birlikte 2005'te Olimpiyat Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi Finali ve 2009'da Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan UEFA Kupası Finali'nin ardından Türkiye, UEFA organizasyonlarındaki 3. ev sahipliğini gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.