"Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"...BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!..

"Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"...BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!..

10- 18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ne, “Uluslararası Yarışma Kategorileri” için 122 ülkeden 3679 film başvurdu. Festivalin Ulusal Yarışma başvuru tarihi ise; 21 Ekim Cuma gününe kadar devam ediyor.

10- 18 Kasım 2016 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi iş birliği ile Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu “4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ne başvurular büyük bir ilgi ve hızla devam ediyor…  

122 ÜLKEDEN 3679 FİLM BAŞVURUSU GELDİ

Yarışmanın Uluslararası alanda birbirinden değişik kültür ve sinema bakış açısını bir araya getiren aday 122 ülke ve 3679 filmin sahipleri yarışma heyecanı içinde jürinin karşısına çıkacağı günü beklerken, Festivalin Ulusal Yarışma alanındaki adayları da 21 Ekim’e kadar yarışmaya filmleriyle başvurabilecekler.  

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 100 BİN TL
Sinema sektörünün nabzını tutan ve gelecekte de tutacak olan yeni sinemacıları, Türk film sektörü ve dünya film endüstrisiyle buluşturan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde, bu sene açılacak olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Birincisinin ödülü 100 bin TL olacak.

SİNEMA SEKTÖRÜNE TEŞVİK ÖDÜLLERİ 4. ULUSLAR ARASI BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİNDEN…
Yarışma kapsamında, "En İyi Ulusal Uzun Metraj Film"e 100 bin TL verilirken, sinema teşvik ödülleri bu kadarla kalmayacak. Festivalin diğer dallarında ise; "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film"e 25 bin dolar, "En İyi Yönetmen"e 5 bin dolar, "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Kurgu", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine  ise 2 bin beş yüzer dolar ödül verilecek. 

KISA METRAJ ÖDÜLLERİNİN TOPLAM RAKAMI: 110 BİN TL
"Kısa Metraj Film Yarışması"ndaki büyük ödül ise, festivalin ilk yılından beri verilmeye devam edilen, 2009 yılında kaybettiğimiz Türk Sinemasının değerli ve usta yönetmenlerinden “Ahmet Uluçay’ adına verilerek sahibini bulacak.

Bu ödüle layık görülen filme;  50 Bin Lira, "En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film"e 15’er bin lira, "En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film"e 10’ar bin lira ödül takdim edilecek. 

"İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek" ve "Kısa Film İzleyici" ödülleri ise 5’er bin lira olacak. 
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.