ÜNİVERSİTE HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ, KISA FİLMLERİ İLE YARIŞTI!..

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ, KISA FİLMLERİ İLE YARIŞTI!..

Üsküdar Üniversitesi 3. Geleneksel Kısa Film Festivali’nde hazırlık sınıfı öğrencileri filmleri ile yarıştı.

Festivalde genç oyuncular Çetin Altay, Ece Özdikici, Pelin Ermiş, Esra Şengünalp, Buket Çelik, Serkan Şenalp, yönetmen Mustafa Haktanır ve görüntü yönetmeni Çağlar Bezek jüri üyeliği yaptı. 

Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Okulu 3. Geleneksel Kısa Film Festivali, Çarşı Yerleşkesi Emir Nebi1 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  

Hazırlık Okulu Direktörü Tuba Berk’in açılış konuşmasıyla başlayan festivalde televizyon izleyicilerinin yakından tanıdığı genç oyuncular Çetin Altay, Ece Özdikici, Pelin Ermiş, Esra Şengünalp, Buket Çelik, Serkan Şenalp, yönetmen Mustafa Haktanır ve görüntü yönetmeni Çağlar Bezek jüri üyesi oldu. 

Hazırlık sınıfı öğrencileri tarafından çekilen kısa filmlerin gösterildiği festivalde jürinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren filmler açıklandı. En İyi Film dalında ödülün sahibi B1-5 sınıfı tarafından çekilen Beyond The Truth filmi oldu. 

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Alone filmindeki rolüyle B1-4 sınıfı öğrencisi Jülide Öztürk, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ise yine aynı filmdeki rolüyle Ekrem Şimşekgagaşoğlu kazandı.

En İyi Senaryo Ödülü’ne C1-2 sınıfının hazırladığı Inside The Book isimli filmi layık görüldü. En İyi Prodüksiyon Film Ödülü’nü ise B2-7 sınıfı tarafından çekilen The Struggle filmi kazandı.  

Çetin Altay: “Burada çok güzel şeyler gördüm” 

Festivali değerlendiren Çetin Altay öğrencilerin başarılı filmlere imza attıklarını belirterek “Burada çok güzel şeyler gördüm ama çok daha güzel işler yapacağınıza inanıyorum.

Daha iyilerini yapmaya gayret edin. Başarılarınızın devamını dilerim” dedi. 

Genç oyuncular Ece Özdikici, Pelin Ermiş, Esra Şengünalp, Buket Çelik, Serkan Şenalp, yönetmen Mustafa Haktanır ve görüntü yönetmeni Çağlar Bezek ise öğrencilerin emek vererek hazırladıkları filmleri beğendiklerini belirterek “Herkes dersine iyi çalışmış. Oyunculuk zor iş, eksiklerine rağmen güzel işler çıkarmışsınız” diye konuştu.  

Üsküdar Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü ve ÜSTÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ümit Söylemez’in teşekkür plaketi verdiği genç oyuncular, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Müzik ve dans grubu gösterilerinin yer aldığı festivalde sahne alan okutman Mason Legare Hay’in şarkılarına eşlik eden öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.