ÜNLÜLER BU KÖPEĞE MERAK SARDI!..

ÜNLÜLER BU KÖPEĞE MERAK SARDI!..

Son günlerde sanat ve cemiyet hayatında hayvansever ünlü isimler Pomeranian Boo cinsi köpek beslemeye başladılar

Yurtdışında Paris Hilton, Nicole Richie ve daha birçok ünlü ismin yanısıra Michelangelo ve Sir İsaac Newton gibi şahsiyetlerin de gözdesi olan bu köpek türü şimdilerde ünlüler arasında en rağbet gören tür konumunda…

Başta Galatasaray‘ın dünya çapındaki file bekçisi Muslera olmak üzere daha birçok ünlü ismin evinde bu cins köpekleri görmek mümkün.

Biz de Pomeranian Boo cinsi türün neden bu kadar çok rağbet gördüğünü  bu işin uzmanlarından biri olan İbrahim Bozkurt‘ta sorduk. 

İbrahim Bozkurt, Pomeranian Boo türü köpekler hakkında bilgilerini paylaşarak ”Neşeli, sempatik, enerji dolu tavırlarıyla apartman ortamında beslenebilecek en ideal ırklardan biridir. Üretimi çok zor olan bir cinstir.

Yavruyken sosyal hale getirildiklerinde diğer köpeklerle, çok daha iyi anlaşırlar. Ancak sert oyun oynama sebebiyle çocuklar ile anlaşamadığı durumlar da söz konusu olabilir.

Yabancılara karşı her zaman temkinli yaklaşırlar ancak tehlikeli olmadıklarını anladıklarında hemen sevecenliklerini gösterirler.

Ailesine çok bağlı, öğrenmeyi seven, akıllı bir köpek türüdür. Etrafta koşuşturmayı çok severler. Bu türün akıllı olması eğitimini çok kolay hale getirir.

Onları mutlu etmek küçük yürüyüşler, bahçede oyunlar ve iç mekan aktiviteleri yeterli olabilir. Apartman hayatına çok uygundurlar. Ayrıca bakımları hiç külfetli değildir. Haftada bir kaç kere fırçalanmalı ama ihtiyacı olduğunda banyo yaptırılmalıdır.

 Pomeranian cinsi köpekler 20 yıl da yaşayabilir ancak ortalama ömürleri 12-16 yıl civarındadır. Üst katman tüyleri kabarık, alt katman tüyleri ise kalındır.

Siyah, ya da  çikolata renkli olabilirler. Ten rengi ile her rengin karışımı ya da krem, sade veya samur rengi olabilirler. Bu türün erkeği yılda bir kere tüy döker, dişisi ise sıcakta veya doğumdan sonra tüy döker. 

Pomeranian Boo, Greenland’ın kızak köpeklerinin kırmasıdır. Bu gün ise Kuzey bölgesinin en küçük türüdür. Çok popüler olan  ev hayvanı cinsi köpeklerin başında gelir.” açıklamasını yaptı.

Bu konuda daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz http/instagram.com/pomerianbooistanbul adresinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.