ÜNLÜLER KOLON KANSERİ FARKINDALIK FİLMİNDE OYNADI!

ÜNLÜLER KOLON KANSERİ FARKINDALIK FİLMİNDE OYNADI!

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) tarafından hazırlanan, kolon kanserinde erken tanıya ve kolon kanserinin sebeplerine dikkat çekilen bilgilendirme filminde ünlüler kamera karşısına geçti.

 

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) tarafından hazırlanan, kolon kanserinde erken tanıya ve kolon kanserinin sebeplerine dikkat çekilen bilgilendirme filminde Altan Erkekli, Deniz Çakır, Ata Demirer ve Feridun Düzağaç kamera karşısına geçti.

Sağlık Bakanlığı ve RTÜK tarafından onaylandığı takdirde kamu spotu olarak yayınlanacak film ile kolon kanserinde farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Aşırı kilodan uzak durmak kolon kanseri gelişme riskini azaltır

“Kolon kanseri önlenebilir, nadir kanserlerden biridir. Henüz kanser gelişmeden ciddi sorunlara yol açmadan, erken aşamada saptanabilen meme kanseri, rahim ağzı kanseri, bir de kolon kanseri vardır.

Kolon kanseri önleme ve erken saptama adına tüm sağlık merkezlerinde yapılan dışkıda gizli kan tahlili, bunu her 50 yaşına gelenin yapmasını öneriyoruz.

Eğer sonuç pozitif çıkarsa hekiminize başvurun ikaz edicidir. Hem riskli hem de şikayeti olanlarla birlikte, 50 yaşındaki kişilere kolonoskopi yapılmalıdır.

Aşırı kilodan uzak durmak kolon kanseri gelişme riskini azaltır. Obezite her türlü kansere eğilimi artırmaktadır. Yağı, karbonhidratı az; taze ve yeşil sebze meyve, süt ve süt ürünleri yeterli miktarda tüketilmelidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.