Usain Bolt...KENDİ İSTANBUL'A GELEMİYOR AMA!..

Usain Bolt...KENDİ İSTANBUL'A GELEMİYOR AMA!..

Olimpiyatların yıldızı Usain Bolt’un balmumu figürü İstanbul’a geliyor

İstanbul, 15 Ağustos 2016 – Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda üst üste üç kez 100 metrede olimpiyat altını kazanan ilk atlet olarak tarihe geçen Usain Bolt’un başarısını yeni balmumu figürü ile kutluyor.

Jamaikalı atletin figürü , 2008 Pekin Olimpiyatları’nda kırdığı 100 metre rekorunun ardından ilk kez kameralara yansıyan ve sonrasında klasikleşen meşhur sevinç hareketini yansıtıyor. Bolt’un heykeli, 2016 sonunda ayında Beyoğlu’nda bulunan Grand Pera binasında açılacak Madame Tussauds İstanbul’un spor temalı bölümünde sergilenecek. Azmi ve disiplini sonucunda elde ettiği büyük başarılarla pek çok gence örnek olan Usain Bolt’un hayranları açılışın ardından balmumu figürünü yakından görme, fotoğraf çektirme ve dilerlerse sevinç hareketine eşlik etme fırsatına sahip olacak.

“Yıldırım Bolt”, belki de son olimpiyat mücadelesini sergiledi

7 Olimpiyat madalyası sahibi efsanevi sporcu Usain Bolt, 1986 yılında Jamaika’da dünyaya geldi. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda 100 metre rekorunu kırdıktan sonra tüm dünyanın radarına giren ve o günden bu yana başarılarını katlayarak artıran Bolt’a medyada “Lightning Bolt” (Yıldırım Bolt) lakabı takıldı. Jamaika’nın başkenti Kingston’da kendi spor barı ve restoranı olan Bolt, Rio 2016’nın katılacağı son olimpiyatlar olduğunu açıkladı.

Birçok sürpriz figür 2016 sonunda İstanbul’da

250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds’nun 2016 sonunda İstanbul’da açılacak 21. Cazibe Merkezi, ziyaretçilerin en sevdikleri ünlü isimleri görebilecekleri, hissedebilecekleri, fotoğraflarını çekebilecekleri; eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir aile eğlencesi sunmaya hazırlanıyor.

Grand Pera projesinin ilk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alanda ziyaretçileriyle buluşacak Madame Tussauds İstanbul’da, tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 50’yi aşkın figür yer alacak. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintinin yapılabileceği müzede Türkiye’den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası pop, spor, bilim ve film yıldızı da görülebilecek.

Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Adile Naşit, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Angelina Jolie, Usain Bolt, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe, Muhammed Ali ve daha birçok sürpriz isim yer alacak.

Sahibi ve işletmecisinin dünyanın önde gelen eğlence devi Merlin Entertainments plc olduğu Madame Tussauds İstanbul, SEA LIFE Akvaryum ve LEGOLAND® Discovery Centre’dan sonra, Merlin’in İstanbul’daki üçüncü yatırımı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.