Utku Bal... KAHİRE OPERASI’NDA BAŞROLDE!

Utku Bal... KAHİRE OPERASI’NDA BAŞROLDE!

Kariyerine Paris'te devam eden balet Utku Bal, Eylül ayından itibaren Kahire Operası’nda (Cairo Opera House) başrolde.

Yaklaşık 4 yıldır Paris'te yaşayan Utku Bal, dünyaca ünlü müzisyen Tarık Benouarka'nın yeni opera eseri  "Les Jours et les Nuits de l’Arbre Cœur" ile Ortadoğu ve Avrupa'da turnede olacak!

Dünyaca Ünlü Markaların Müziklerini Yapan "Tarık Benouarka"dan Muhteşem Opera!

Müzikal,  ‘Sinbad Operası’nın ve ‘Lancome’ gibi dünya devi markaların reklamları için yaptığı müziklerle tanınan Tarık Benouarka imzasını taşıyor. Dünya üzerinde herkesçe kabul gören ‘El Nafas’ın da yazarı olan Tarık Benouarka imzalı operanın bir diğer özelliğiyse  ‘Orchestre Unique Au Monde de Jeunes Jemmes Musiciennes Aveugles’ün (40 kişilik Eşsiz Genç Kör Kadınlar Orkestrası) sahnede dansçılara eşlik edecek olması. Tarık Benouarka  ‘El Nour Wal Amar’ orkestrası olarak da tanınan orkestra için özel olarak hazırladığı bu eserin başrol karakterlerine ‘Amal’ ve ‘Nour’ isimlerini vererek şık bir jeste imza attı.

Utku Bal, gösterinin başrolü "Nour" karakteri için, 3 gün süren seçmelerde, 350 dansçı arasından seçildi! 

Müzikalin koreografisini  ise, dünyanın en ünlü opera ve bale kurumlarının birlikte çalışmak için sırada beklediği; Staatstheater Cottbus, Theater Kempten gibi gösterileri sahneye koyan koreograf "Adriana Mortelliti" üstleniyor. Güzeller güzeli "Amal" ile yakışlı "Nour"un henüz keşfedilmemiş bir dünyada yaşadıkları, umutsuz bir aşk hikayesini anlatan müzikalin provaları 2 aydır Paris'te "CanalDanse" salonunda devam ediyor. 

Önümüzdeki günlerde, yaz tatili için 2 ay Türkiye'ye gelecek olan Utku Bal, ardından Eylül ayında Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek premier’e  kadar Paris'te provalara devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.