“Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri”... SAHİPLERİNİ BULDU!..

“Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri”... SAHİPLERİNİ BULDU!..

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 1998’den bu yana geleneksel olarak düzenlediği Vasfi Rıza Zobu Ödülleri’nde bu sene “Onur Ödülü” Tilbe Saran’a, “Genç Tiyatrocu Ödülü” ise Ecem Uzun’a verildi.

Tilbe Saran “Onur Ödülü”nü, Ecem Uzun ise “Genç Tiyatrocu Ödülü”nü YEKÜV Başkanı Işın Özdemir ve YEKÜV Başkan Yardımcısı Tülay Erkan’ın elinden aldı.

Bir Çehov klasiği ve tiyatro sahnelerinin ölümsüz metni Martı, yönetmen Serdar Biliş’in güncel yorumuyla bir süredir İstanbul sanatseverlerinin karşındaydı.

Bu ölümsüz eserdeki iki kadın oyuncu, sergiledikleri mükemmel performansları ile 2018 YEKÜV “Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülleri” nin sahibi oldu.

Tilbe Saran Martı oyununda çok renkli bir karakter olan Arkadina’yı canlandırıyor.

Oyunda üstün bir performans sergileyen Tilbe Saran, bu rolü ile önceki yıllarda Yıldız Kenter ve Haldun Dormen’e verilen YEKÜV Vasfi Rıza Zobu “Onur Ödülü” ile ödüllendirildi.

Tiyatro dünyasının genç ve yetenekli ismi Ecem Uzun ise oyunda Nina karakterine can veriyor. Ecem Uzun ise YEKÜV Vasfi Rıza Zobu “Genç Tiyatrocu Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Ödüller Zorlu PSM’de sergilenen oyundan sonra her iki tiyatrocuya YEKÜV Başkanı Işın Özdemir ve YEKÜV Başkan Yardımcısı Tülay Erkan tarafından takdim edildi. 

YEKÜV Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülü Hakkında.

1998 yılında gazeteci Selma Selçuker’in, büyük usta Vasfi Rıza Zobu’nun anısı için oluşturduğu kültür sanat fonuyla başlatılan ve YEKÜV tarafından 20 yıldan bu yana verilen tiyatro ödülü her yıl “En İyi Genç Oyuncu” ya veriliyordu.

Bu anlamlı ödülü Tolga Çevik, Sevinç Erbulak, Burak Davutoğlu, Serdar Orçin, Ayça Varlıer, Yeşim Koçak, Mert Turak, Yiğit Sertdemir ve Berk Hakman gibi genç sanatçılar aldı.

“Onur Ödülü” ise bugüne kadar değerli sanatçılar Yıldız Kenter ve Haldun Dormen’e verildi. Bu yıldan itibaren geleneksel hale getirilen “Onur Ödülü”nün yeni sahibi usta tiyatrocu Tilbe Saran oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.