Washıngton DC Türk Festivali... RENKLİ VE ANLAMLI BİR FESTİVAL !..

Washıngton DC Türk Festivali... RENKLİ VE ANLAMLI BİR FESTİVAL !..

Geçtiğimiz Pazar (27 Eylül 2015 ) 20 bin kişiden fazla katılımı olan ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda ATA-DC’ nin ev sahipliği yaptığı Washıngton DC’deki Türk Festivali yine çok renkli geçti .

Birincil görevi kültürel, sosyal ve eğitim programları yoluyla Türk ve Türk olmayan topluluklar arasındaki kültür ve dostluk anlayışını teşvik etmek olan, hiçbir kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

ATA-DC’nin misyonu Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri halkları arasındaki dostluğu teşvik etmektir ve tüm gönüllü kurulu 20 üye tarafından yönetilir. Türk kültürünün ve tarihinin anlaşılmasını sağlamak ve Türk asıllı Amerikalıların  Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kendi kültürlerini korumaya yardımcı olmak için bu güzel aktivite etkinlik ve çalışmaları yaparak burada doğan yeni jenarasyonu da her konuda kültürleri ile yakınlaştırma görevi görmektedir. 

On üç yıl önce ilk defa FATİH ÇULHA  tarafından başlatılan ve daha sonra SITKI KAZANCI, DEMET CABBAR ve muhteşem ekibi ile her yıl aynı sezon organize edilen festivalin en gÖzde yeri  Türk Çarşısı  ziyaretçilerin  İlgİ odağı olmuştur. Büyüleyici sahne performanslarını izlemek ve lezzetli Türk yemekleri ve geleneksel Türk kahve keyfini sokaklarda zevkle tatmak için gelen Amerikalı, Türk ve çeşitli milletlerin bir araya geldiği bir ortam olmaktadır. Bu yıl bir kez daha festival müdavimlerinin çok beğenerek izlediği ve Türkiye'nin zengin kültürel tarihini, kendi mutfak lezzetlerini bir kez daha tadarak festivalde eğlenmeye doyamadılar . 

Sivri kalemi ile tanınan, yazar kimliğ ile ön planda olan, ayrıca solistliği ile de bilinen ÜLKÜ GÖZEN ayağının tozu ile Türkıye'den gelip bu festivalde tüm gurbetçilerimizin neşe kaynağı olmustur. Şarkıları, İngilizce espirileri, gözalıcı kostümü ve vatan hasreti ile yanan gurbetçileri  göğsünde taşıdığı ay yıldızlı kolyesi ve şanlı bayrağımızın altında tüyleri ürperterek söylediği şarkıları ile festivale renk katarak, müthis  enerjisini herkesle paylaşarak tüm zamanların en eğlenceli ve en renkli sahnesinı sergileyerek bu yılki festivali unutulmaz kılmayı başardı.

Festival bu yıl ayrıca Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu'nun zengin kültürel varlığını içeren dansları ile Türkiye sınırlarının ötesine ulaştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.