WhatsApp... BİR REKOR DAHA KIRDI!..

WhatsApp... BİR REKOR DAHA KIRDI!..

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 19 milyar dolar karşılığında satın aldıkları WhatsApp ile ilgili en güncel verileri paylaştı. Görünen o ki servisten bu rakam gerçekten misliyle çıkartılıyor.

Facebook 2017 yılı dördüncü çeyrek raporuna göre, WhatsApp aylık kullanıcı sayısı 1.5 milyara yükselmiş durumda ve günde 60 milyar mesaj gönderiliyor. Temmuz ayında açıklanan 1.3 milyar aylık kullanıcı ve 1 milyar günlük aktif kullanıcı sayısına göre yine ciddi bir artış söz konusu.

Yine kıyaslama açısından 2014 yılında gerçekleşen satın alma sırasında servisin aylık 450 milyon aylık ve 315 milyon günlük aktif kullanıcısı olduğunu not olarak düşelim. Bu anlamda Facebook’un servise gerçekten itici bir güç sağladığı yadsınamaz.

WhatsApp

Zuckerberg tarafından Instagram ve WhatsApp’ın en popüler birinci ve ikinci Hikaye (Story) paylaşım ürünü olduğunun da altı çiziliyor. Kısacası, Snapchat’ten klonlanan özellik bu servislerde çok daha popüler hale gelmiş durumda. Her iki Facebook servisi 300 milyon günlük aktif kullanıcıya sahipken, Snapchat ise 178 milyonla yetiniyor.

Facebook son olarak, WhatsApp Business ile servisi ciddi anlamda gelir getirecek hale getirmek konusundaki ciddiyetini de gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.