WhatsApp...GÜVENLİKTE DEVRİM!..

WhatsApp...GÜVENLİKTE DEVRİM!..

WhatsApp, tüm içeriklerin güncellendiğini ve şirket yetkilileri dahi kimsenin göremeyeceğini duyurdu.

Son dönemde Apple ile FBI arasında krize dönüşen ölen bir zanlının şifresinin kırılması sorunu teknoloji devlerini tek tek harekete geçirmeye başladı.

Özellikle gelişen sosyal medya ve mobil teknolojisiyle birlikte kullanıcıları birer korkulu rüyası haline dönüşen özel paylaşımların 3.kişilerin eline geçmesi durumu tartışmaları tekrar alevlendirdi.

YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ

Yaşanan krizde Apple'dan taraf bir görüntü çizen WhatsApp yayınladığı blog yazısında iletişimin gizliğinin temel hak olduğunu vurgularken kullanıcılarına yeni güvenlik sisteminin müjdesini de verdi.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA

'WhatsApp her zaman güvenli iletişimi ön planda tutmuştur. Ve bugün biz üzerinde çalıştığımız teknolojik gelişimini tamamlamış olmanın gururunu duymaktayız.

WhatsApp iletişimin gizliliği uçtan uca şifrelemeyi geliştirdi. Şu andan itibaren rehber uygulamasının en son sürümünü kullanırken, arama yaparken, mesaj, fotoğraf, video, dosya ve sesli mesaj gönderirken üzerinde uçtan uca grup sohbetleri de dahil olmak üzere varsayılan olarak şifrelenir'

WhatsApp, dün milyonlarca kullanıcıya 'Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır, yani WhatsApp ve üçüncü kişiler bunları okuyamaz veya dinleyemez.' mesajını yayınlayarak kullanıcılarını bilgilendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.