Windows 10... İLKBAHAR GÜNCELLEMESİ NELERİ GETİRİYOR?..

Windows 10... İLKBAHAR GÜNCELLEMESİ NELERİ GETİRİYOR?..

Microsoft’un Windows 10 için hazırladığı Redstone 4 kod adlı en yeni güncelleme birkaç hafta içinde Windows 10 kullanıcılarına dağıtılacak.

Diğer büyük Windows 10 güncellemeleri gibi, ilkbahar güncellemesi de beraberinde pek çok değişiklik ve yeni özellik getiriyor.

İlkbahar güncellemesinin Windows kullanıcılarına vadettiği yeniliklerin başında Timeline geliyor.

İlk olarak Microsoft Build 2017 konferansında duyurulan Timeline özelliğinin geçtiğimiz yıl yayınlanan sonbahar güncellemesi ile gelmesi bekleniyordu.

Ancak özelliğin hazır olmaması nedeniyle Microsoft kendisini ilkbahar güncellemesine ertelemişti.

Windows 10 ile birlikte hayatımıza giren görev görünümü penceresinin yenilenmiş hali olan Timeline, kullanıcılara geçmiş işlemlerinin kronolojik bir şemasını sunuyor.

30 güne kadar geçmişe gidebilen Timeline, Android ve iOS cihazlarda da kullanılabilecek.

Bir diğer önemli Microsoft ürünü olan Edge de uzun süredir eksikliği hissedilen bazı yeni özellikler kazanıyor. Öncelikle artık kullanıcılar sekmelerin sesini kapatabilecek.

Ayrıca internet üzerindeki ücretsiz e-kitaplar, Edge aracılığıyla ePub formatında indirilebilecek.

Son olarak Microsoft Edge, tarayıcıya kayıtlı olan formları artık otomatik olarak doldurabilecek.

İlkbahar güncellemesi ile Windows 10’a kazandırılan bir diğer özellik ise hızlı eşleşme. İsminden de anlaşılabileceği gibi Bluetooth cihazların daha hızlı eşleşmesini sağlayan bu özellik, bazı durumlarda tek tıkla iki cihazı birbirine bağlayabilecek.

Ancak ilk etapta her Windows 10 kullanıcısı bu özellikten faydalanamayacaktır. Zira bu özelliğin çalışması için üretici desteğinin gerekeceği söyleniyor.

Windows 10’un görsel tasarımı da ilkbahar güncellemesinden etkilenecek. Microsoft’un ilk olarak sonbahar güncellemesi ile karşımıza çıkardığı Fluent tasarım, ilkbahar güncellemesi ile kendine daha çok Microsoft uygulamasında yer bulacak.

Ayrıca Windows 10’un görsel evriminin, önümüzdeki sonbahar döneminde yayınlanması beklenen Redstone 5 güncellemesi ile de devam etmesi bekleniyor.

Microsoft’un ilkbahar güncellemesini Nisan ayı içinde dağıtmaya başlayacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.