Windows 10... TELEFON NUMARANIZI İSTEYECEK!

Windows 10... TELEFON NUMARANIZI İSTEYECEK!

Windows 10’un gelecek sürümlerinin gönüllü olarak test edildiği Insider programında, 17063 yapı numaralı sürümde işletim sisteminin ilk açılışı esnasında kullanıcının telefon numarasının istendiği ortaya çıktı.

17063 Yapı numaralı yeni Windows 10 sürümünde ortaya çıkan bir yenilik, işletim sisteminin telefonunuz ile senkronize çalışabileceğine dair bazı ipuçları veriyor.

Windows 10’un test sürümünü yükleyen bir kullanıcının paylaştığı görsele göre işletim sisteminin kurulumunun tamamlanmasından sonraki ilk açılışta yapılan temel ayarlarda sizden telefon numaranız isteniyor.

“Windows tüm cihazlarınızı sever – cihazlarınız arasında kolayca çalışabilmek için basit uygulamaları edinin” açıklamasıyla karşımıza çıkan ekranı en azından şimdilik geçme imkanınız bulunmuyor.

Tabii bunun bir test sürümünü olduğunu, dolayısıyla şimdilik geçme butonunun bir hatadan dolayı gözükmeme ihtimalinin olduğunu belirtelim.

Ne işe yaradığı kesin olarak belli değil

Telefon numaranızı ilgili bölüme girdiğinizde neler olduğuna dair bir bilgi yok. Ancak tahminlere göre Windows, akıllı telefonunuz için uyumlu olan Microsoft uygulamalarının indirme linklerini SMS olarak göndermeyi planlıyor.

Böylece bilgisayarınızda kullandığınız bir Microsoft uygulamasıyla işiniz yarıda kaldığında, cep telefonunuz veya tabletiniz üzerinizden kolayca kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Şu anda hali hazırda Windows 10 kullanıcılarına sunulan “Microsoft Telefon Eşlikçisi” uygulaması benzer bir işlevi görüyor. Microsoft, bu uygulamanın kullanım oranını arttırmak için bu özelliği ilk açılışta teklif etmeyi planlıyor olabilir.

Kaynak:www.shiftdelete.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.