Yalçın Tura... İBB'DEN SAYGI GECESİ!

Yalçın Tura... İBB'DEN SAYGI GECESİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk müziği alanındaki müzikoloji çalışmalarıyla tanınan müzikolog, besteci ve akademisyen Prof. Yalçın Tura için hazırlanan özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, fikir ve eserleriyle kültür sanat hayatımıza katkılar sunarak yeni nesillere yol gösteren değerli isimleri unutmuyor.

Bu kapsamda özel programlar hazırlayan İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ile birlikte bu ay 1955 yılından itibaren profesyonel besteci olarak film ve sahne müzikleri yazan Çağdaş Türk Müziği’nin en önemli bestecilerinden ve aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Müzikoloji Bölümü’nü kuran akademisyen Yalçın Tura’ya saygı gecesi düzenleyecek.

“Yalçın Tura’ya Saygı Gecesi” programı,  20 Aralık Çarşamba günü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Program kapsamında düzenlenecek olan panelde; Yalçın Tura’nın hayatı, eserleri ve ilmî yaşamı konuşulacak.

Moderatörlüğünü İz Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Hamdi Akyol’un üstleneceği panele; orkestra-koro şefi, besteci ve akademisyen Prof. Dr. Ruhi Ayangil, müzikolog Süleyman Şenel ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Gülper Refiğ konuşmacı olarak katılacak.

Panelistler; Türk mûsikîsi alanında pek çok önemli bilimsel çalışmalar gerçekleştiren bir müzik araştırmacısı; yayımladığı eserleriyle geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran bir müzik felsefecisi ve aynı zamanda geleneksel makamlardan halk müziğine, cazdan senfonik müziğe ve çağdaş yapıtlara uzanan oldukça geniş bir yelpazede çalışmış öncü bir besteci olan Yalçın Tura hakkında katılımcıları bilgilendirecek. 

Sunuculuğunu Cengizhan Orakçı’nın yapacağı program, 19.00’da başlayacak. 

Etkinlik, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.