Yasemin Teker Kemaloğlu... “SENEGAL GAZELLE’ LERİ SERGİSİYLE, SENEGAL'E UZANAN BİR YOLCULUK !..

Yasemin Teker Kemaloğlu... “SENEGAL GAZELLE’ LERİ SERGİSİYLE, SENEGAL'E UZANAN BİR YOLCULUK !..

Yasemin Teker Kemaloğlu, “SENEGAL GAZELLE’leri” başlıklı dokuzuncu kişisel sergisini 11-21 mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Sanatçı, sergisinde son 13 yıldır Senegal ülkesine yaptığı seyahatlerden etkilenerek; Senegalli kadınları ve erkeklerini, hayatlarını ve özellikle kadınların giydiği rengarenk, insanın ruhunu okşayan kıyafetlerini yağlı boya ile kumaşların birleşiminden doğan tablolarında yansıtmaktadır.

“Senegal Gazeller’leri” sergisinin farklı bölümlerinde çeşitli materyallerinde kullanarak, seyahatini ve hislerini tam anlamıyla bize yaşatmaktadır.

Sanatçı “Yağlı boya ile kumaşların birleşiminden doğan tablolarımın her birinde kendimi içindeymiş gibi hissediyorum. Dileğim aynı duyguları da sizlere aktarabilmek ve ordaymış gibi hissettirip gezdirebilmek. Sergimi, Senegal’de kadınlara hitap edilen aynı zamanda Ceylan anlamına gelen "GAZELLE " kelimesinden yola çıkarak . "SENEGAL GAZELLE’leri" olarak adlandırdım.” diyor.

Yasemin Teker Kemaloğlu kimdir? 

1961 Ankara doğumlu olan sanatçı. hayatının büyük bölümünü farklı ülkelerde yaşamış olup, çeşitli kültürler içerisinde büyümüştür ve kendini geliştirmiştir. 

Kemaloğlu, 1982 yılında İtalya Roma Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra; eğitiminin ve yurtdışı yaşantısının da etkilendiği, gördüğü, gezdiği yerlerin mimarilerini ve farklı kültürlerini tuallerine yansıtmaktadır. 

Seyahat etmeyi çok sevmekten öte, yaşam stiline yansıttığı sanatçı, kendine özgün ve özel bakışı ile gördüğü mimari yapıları, kültürleri ve insanları sadece yağlı boya resimle resmederek değil, çeşitli ve farklı malzemeleri kullanarak resimlerini yaratmaktadır. 

Birçok kez karma sergilere katıldıktan sonra 2001 yılından beri kişisel sergilerine başlamıştır. Yağlı boya, fotoğraf, porselen ve ahşap çalışmalarını, farklı materyaller ve malzemelerle harmanlayarak eserlerini yaratmaktadır. 

Şu an,  İstanbul’da ki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.