Yavuz Bingöl… MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Yavuz Bingöl… MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Yavuz Bingöl, Kral TV ve Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu. Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Yavuz Bingöl, sevilen şarkılarını de canlı olarak seslendirdi.

“Yeni albüm içimdeki düşünceleri ifade ediyor”

Uzun bir aradan sonra “İhsan” isimli  yeni albümünü müzikseverlerle buluşturan Yavuz Bingöl, albüm yapmaya uzun bir süre ara vermesinin sebebini anlatarak sohbete başladı. Ünlü şarkıcı, “Ben beş yıl aradan sonra albüm yaptım. Kapağından, içindeki kendi düşüncelerimi ifade eden yazımdan, albümün isminden... Biraz kalple ilgisi var. Demek ki bugüne kısmetmiş. Güzel bir albüm oldu. Albümde hissetmediğim hiçbir şeyi okumadım” dedi. Albümünün ismi, içine yazdığı yazı ve fotoğrafın  birbirleriyle örtüştüğünü söyleyen Yavuz Bingöl, “Albümün adı ‘İhsan’ bağış, bağışlanma, kötülüğe karşı iyilik yapma... İhsan’ın çok büyük anlamı vardır” dedi.

“Gözümü açmışız, acı gözyaşı...”

Gezegen Mehmet programda  Afrin  Zeytin Dalı Harekatı’nda  görev yapan  askerleri  ziyaret eden Yavuz Bingöl’e o anlarda neler hissettiğini sordu. Bingöl, ülkemizde her şeye fazla duyarlı biri olduğunu ve  bu fazla duyarlılığın sebebiyle de zaman zaman eleştiri aldığını söyledi.  Ünlü şarkıcı, “15-16 yaşlarında darbeyle karşılaşmış, 1970’li yıllarda bütün o siyasi çatışmaları görmüş biriyim. Gözümü açmışız, acı göz yaşı... Üç darbe görmüş, gençlik yıları darbe yıllarında geçmiş bir çocuğun ülkesinin sorunlarına, problemlerine karşı duyarsız olması beklenebilir mi? Mümkün değil” dedi. Ünlü şarkıcı, büyük şehirlerde, sınır bölgesinde yaşayan insanların neler yaşadıklarını gazeteden, basından takip ettiklerini belirtirken, birebir  gidip oradaki, özellikle esnafın ve görev yapan askerlerimizin durumunu oraya gidince daha iyi anlaşıldığının altını çizdi. Ünlü şarkıcı, “Oraya gittiğinizde esnafın da, orada görev yapan askerin de gözleri parlıyor. Biz orada sekiz-on saat zaman geçirdik, gerçekten çok özel bir gündü” dedi.

“Annem yedi yaşımda bağlamayı kucağıma veridi”

Programda enstrüman çalmanın öneminden bahseden Yavuz Bingöl, müzikle, enstrümanla temas kurduğun an  kin tutmanın  ya da  kimseye düşmanlık  beslemenin imkanı olmadığını söyledi. Ünlü şarkıcı enstrüman ile tanışma hikayesini “Ben, istiklal savaşı gazisi olan birinin torunuyum. Babam eski askerdir, evde asker fotoğrafları vardı. Dedemin Kurtuluş Savaşı hikayeleri, babamın askeri fotoğraflarıyla büyüdüm ve çocukluğumda asker olmayı çok istiyordum. Ama annem yedi yaşımda bağlamayı kucağıma verince enstrümanla tanıştım” sözleriyle anlattı. Ünlü şarkıcı ilk öğrendiği  türkünün ise  “Uzun İnce Bir Yoldayım” olduğunu  ve böylece bütün hayatının değiştiğini söyledi.

“Genç sanatçılarla, müzisyenlerle ilgili projelerimiz var”

Yavuz Bingöl, sahibi olduğu sanat merkezinde  genç sanatçılarla, müzisyenlerle ilgili projeleri olduğunu da söyledi. Ünlü şarkıcı,  “Yavuz Bingöl Sanat Merkezi’miz var. Yedi-sekiz yıldır orada özel dersler veriyoruz; kendi çapımızda öğrencilerimiz var. Yakında enstrüman kampanyamız başlayacak. Türkiye’deki okullara müzik odaları yapımı, müzik odaları olan okullarımıza da enstrüman kampanyamız başlıyor” dedi. Türkiye’de okulların yüzde 2’sinde müzik sınıfları olduğunu söyleyen Yavuz Bingöl, bu sayıyı  yüzde 10’lara çıkarmayı düşüklerini belirtti.  

“Üç Maymun’dan sonra beni etkileyen bir senaryo gelmedi. “

Müzikal kariyeri gibi beyaz perde de oldukça başarılı projelere imza atan Yavuz Bingöl, Nuri Bilge Ceylan”nın  “Üç Maymun” filminden  sonra  konuk oyuncu olarak birkaç filmde oynadığını,  fakat onun dışında kendisini etkileyen bir senaryo olmadığını söyledi. Ünlü şarkıcı, “ Bu sanat işleri biraz kalbinizle ilgili, iç dünyanızla ilgili. Beni çok etkileyen bir hikaye gelmedi” dedi. Kendi senaryolarına çalıştığını söyleyen Yavuz Bingöl , kendisine gelen senaryolardan da bu nedenle etkilenmediğini sözlerine ekledi.  Ünlü şarkıcı, “Çocukluğumla ilgili ve bir komedi hikayesi yazıyoruz” dedi.

“Köy kuyusunu tamir ederken ellerimi kaybediyordum”

Gezegen Mehmet’in programda  Yavuz Bingöl’e  “Sahip olduğun neyi kaybetmek seni üzer?” sorusunu sorması üzerine ünlü şarkıcı, ellerini kaybetmenin kendisini çok üzeceğini söyledi. Bingöl, “Benim yapmadığım iş kalmadı. Devlet Su İşleri’nde çalışırken köy kuyularını tamire gidiyorduk. Bir köy kuyusunda tamir yaparken ve boruları vinçle yukarı çıkartırken boru vinçten kurtuldu ve son saniye elimi çektim” dedi. Eğer elini çekmeseydi ellerini kaybedeceğini söyleyen Yavuz Bingöl, o an eldivenleri çıkarıp  eline bir şey olursa piyano, bağlama nasıl çalacağını kendisine sorduğunu ve o gün müziğe geri dönüp, orkestra kurduğunu söyledi.  

Yavuz Bingöl’ün konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21.00'de Kral Pop TV'de yayınlanacaktır. Programı ayrıca Kral Grubu’nun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz... 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.