"Yeşilay Danışmanlık Merkezi"...CERRAHPAŞA BİNASI HİZMETE AÇILDI!..

"Yeşilay Danışmanlık Merkezi"...CERRAHPAŞA BİNASI HİZMETE AÇILDI!..

YEDAM’ın, Üsküdar’dan sonra Cerrahpaşa Hizmeti Binasını, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve iş, sanat, spor ve moda dünyasından bir çok ismin katılımlarıyla gerçekleşen törende açılışını yaptı.

Yeşilay’ın bağımlılara bağımlı yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti sağlamak amacıyla kurduğu YEDAM’ın (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) İstanbul Cerrahpaşa Hizmet Binası hizmete açıldı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve il protokolünün yanı sıra iş, sanat, spor ve moda dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.  

Açılışa katılan ve uyuşturucu bağımlılığında en önemli konunun önleme, koruma ve tedavi olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; “Yeşilay, alkol ve uyuşturucu bağımlılarına, yakınlarına destek olmak ve bu konuda yönlendirme isteyen vatandaşlarımız için YEDAM kapsamında bir danışma hattı olan 444 79 75’i hayata geçirdi. Daha sonra bağımlılara ve yakınlarına yüz yüze rehabilitasyon hizmeti vermek için Üsküdar Hizmet Binasını açtı. Şimdi ise, bu tarihi mekânda, YEDAM’ın Cerrahpaşa Hizmet Binasının açılışını yapmaktayız. “ dedi. 

Bağımlılık tedavisinin en önemli kilit noktalarından birinin rehabilitasyon ve terapi süreci olduğunun altını çizen Kurtulmuş, YEDAM’la bir psikolojik danışmanlık, rehabilitasyon ve yönlendirme hizmet modelinin geliştirildiğini, bağımlılar ve bağımlı yakınları için bu modelin bir umut olduğunu ve kişiyle birlikte ailesinin de YEDAM’dan psikoterapi alarak bağımlılığın üstesinden birlikte gelmeye başladığını ve her zaman olduğu gibi bu konuda da Yeşilay’ın ülkemize çok büyük bir hizmette bulunduğunu ifade etti.  

Konuşmasında Yeniden Başlasın kampanyasına da değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: “Yeniden Başlasın kampanyası kapsamında, bu konuya duyarlı olan sanatçılarımız, sporcularımız, moda tasarımcılarımız tişört tasarımları yaparak, bu ürünlerin satışından elde edilecek gelirleri YEDAM’a bağışlıyor. Bu minvalde Yeşilay Koleksiyonunda yer alan, alacak olan ve “bağımlılar hayata yeniden başlasın” diyen tüm tasarımcılarımızı gönülden tebrik ediyorum. 

“YEDAM, Türkiye’de önemli bir eksikliği kapatmayı amaçlıyor”

Uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı konusunda psiko-sosyal destek almak, bilgi sahibi olmak, doğru yönlendirilmek isteyen herkese, bağımlılara ve bağımlı yakınlarına profesyonel destek amacıyla kurulan YEDAM’ın, çok yoğun çalıştığını kaydeden Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, hattı en çok bağımlı yakınlarının aradığını kaydederek şunları söyledi:

YEDAM’da psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra yaptığımız işbirlikleriyle meslek sahibi yapma, kurslara katılarak bir uğraşı edinme gibi faaliyetlerle, bağımlılarımızı toplumsal hayata kazandırmaya başladık. Ailelerini de grup terapisi içine dahil ederek bağımlılığı birlikte yenmelerini, aile içi iletişimlerini kuvvetlendirmeyi ve onları doğru bilgilerle donanım sahibi yapmayı sağladık. Bu süre içerisinde 200’ün üzerinde danışanımıza YEDAM’da psikoterapi, danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti verdik. Asıl sevindirici nokta ise pilot uygulama olarak değerlendirilecek bu süreçte %52 oranında bir devamlılık sağlamamız ve bu kişilerin hala temiz kalması. 6500 kişi ise, Danışma Hattımızı arayarak uzman psikologlarımızdan kendileri ve yakınları için hizmet aldı. Ve şimdi de bağımlılarımız ve yakınları için bir umut ışığı olan YEDAM’ın ikinci hizmet yeri Cerrahpaşa Hizmet Binasının birlikte açılışını yapıyoruz.  

YEDAM Türkiye geneline yayılacak

Bağımlılıkla mücadele anlayışı içinde, tedavi sonrasında danışmanlık hizmetlerinin verildiği ve sosyal hayata uyum açısından gerekli takibin yapıldığı merkezlerin kurulumuna ihtiyaç olduğunu anlatan Öztürk, yeni YEDAM’ların sayılarının artacağının bilgisini verdi. Başta İstanbul olmak üzere tüm illerde Bakanlık ve belediyelerin destekleriyle yaygınlaşması hedeflenen YEDAM’ların kurulması için görüşmeler içerisinde olduğunu belirten Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk; “Bugün burada ayrıca Şanlıurfa Eyyubiye Belediyesinin desteğiyle YEDAM’ın Eyyubiye Şubesinin de bu ay içinde hizmete gireceğinin müjdesini vermek istiyorum. YEDAM Eyyubiye Şubemizin açılmasını sağlayan Eyyubiye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci’ye de teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah diğer belediyelerimiz de Eyyübiye örneğinde olduğu gibi bu konuya gereken hassasiyeti göstereceklerdir.” dedi.  

Ünlü isimler YEDAM’a destek verdi

Açılışta ünlüler tarafından YEDAM’a destek amacıyla tasarlanan tişörtler de sergilendi. YEDAM’ın “Yeniden Başlasın” adını verdiği kampanyaya Dilek Hanif, Ece Vahapoğlu, Simge Fıstıkoğlu, Ceren Akdağ, Ayşe Şule Bilgiç, Serdar Cebe, Hakan Hatipoğlu, Burcu Çetinkaya, Kalust Şalcıoğlu, Çağan Atakan Arslan, İpek Soylu, Şahika Ercümen, Melih Yazgan, Işıl Reçber, İsmail Acar ve Aşkım Kapışmak gibi isimler de tasarımlarıyla katıldı. Yeniden Başlasın kampanyasına bu törene katılan isimlerin yanı sıra Hadise, Mustafa Sandal, Serdar Cebe gibi isimler de tasarımlarıyla destek verdi. 

Ünlü isimler tarafından tasarlanan ürünlerin satışından elde edilecek gelir, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavi sürecine destek olunması amacıyla kullanılacak. Online Yeşilay Market’te satışta olan bu ürünler ayrıca Morhipo ve ÇiçekSepeti’nde de satın alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.