Yılmaz Erdoğan... "BİZ'İN HEPİMİZE İHTİYACI VAR"!..

Yılmaz Erdoğan... "BİZ'İN HEPİMİZE İHTİYACI VAR"!..

Ünlü yönetmen, senarist, yazar Yılmaz Erdoğan Alem FM'de Adem Metan Show'un konuğu oldu. Yeni filmi "Ekşi Elmalar" ile ilgili bilgiler veren Erdoğan, toplumsal meseleler konusunda da mesajlarını paylaştı.

15 Temmuz darbe girişimini tarihsel bir olay olarak gördüğünü ifade eden Yılmaz Erdoğan "15 Temmuz derin tarihsel bir olaydır.

Umarım kimsenin aklından bir daha böyle saçma sapan bir şey geçmez. Yenikapı Ruhu'nun kalıcı olması gerekiyor. Biz'in hepimize ihtiyacı var.

İlk tiyatro oyunum "Sultan Süleyman" ve "Rambo" adlı oyundu. Kimse bilmediği için arada kaynadık gittik ama riskliydi, darbeyi hicvediyordu." dedi.

 Yazarlık kariyerinde doğduğu kent Hakkari'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan "Hakkari'de Kola yoktu. Canım çekti bir gün.

Arkadaşlar 'kola ne ki' demişlerdi. Şampuan da öyle bir şeydi. Bu film, bir yerde o yoksunlukları da anlatıyor. Yazarken hayatın içindeki detayların belirleyici olduğunu söyleyebilirim. Bende çok etkilidir ayrıntılar.' dedi.

 Ülkedeki ailelerin bir ferdi gibi kabul edilmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Yılmaz Erdoğan, "üç kuşak tarafından bilinmek onur verici" dedi.

Ekşi Elmalar'da belediye başkanı olan dedesinin hikayesini anlattığını belirten Erdoğan "Filmde babam var. Vizontele'de de vardı. Hafif bozuldu sahnelerini atınca Vizontele'de... Ancak bonservisi halen bende!" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.