18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali... SAHNE TÜRKİYE’NİN EN GENÇ MÜZİSYENLERİNDE!

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali... SAHNE TÜRKİYE’NİN EN GENÇ MÜZİSYENLERİNDE!

Bu yıl 18. kez düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 29 Kasım Çarşamba akşamı, Türkiye’nin en genç müzisyenlerinden kurulu orkestralarından birini ağırladı...

Yaşları 6 ile 18 arasında değişen 78 kişilik ‘Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’, Antalyalılara unutulmaz bir müzik gecesi yaşattılar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, bu kez geleceğin uluslararası müzisyenleri sahne aldı. Festival kapsamında 29 Kasım Çarşamba akşamı; Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası müzikseverlerle buluştu.

Yaşları 6 ile 18 arasında değişen 78 keman öğrencisi müzisyen, yetenekleriyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, konser sonunda performanslarıyla büyük alkış aldılar. Ünlü bestecilerin en güzel eserlerini büyük bir ustalıkla seslendiren çocuk ve genç müzisyenler, Antalyalı müzikseverlerden tam not almayı başardılar.

1512031499_tnr_3701.jpg

GÜHER&SÜHER PEKİNEL, 1-2 ARALIK’TA SAHNEDE

Sanat Yönetmenliğini Şef Gürer Aykal’ın üstlendiği 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programı, Antalyalı sanatseverlere müzik dolu unutulmaz günler yaşatıyor. Türkiye’nin en önemli festivali olarak bilinen gerek yurtiçinden gerek yurtdışından övgüler alan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1-2 Aralık’ta dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin’in yöneteceği konserlerle son bulacak.

Final konserlerinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası; olağanüstü şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel’e eşlik edecek. Kariyerleri boyunca pek çok sayıda ödüle layık görülen Güher ve Süher Pekinel; Avrupa, Uzakdoğu ve ABD’nin başlıca konser salonlarında çaldıkları resitallerden sonra, bu kez Antalyalı müzikseverlerle bir araya gelecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.