Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk... ANITKABİR PAYLAŞIMI, DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI!..

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk... ANITKABİR PAYLAŞIMI, DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI!..

Dünyaca ünlü bir şirketinin CEO'su Elon Musk bugün Türkiye'ye geldi. Musk'ın sosyal medya hesabından 'Atatürk Anıtkabir' notu ile yaptığı paylaşım beğeni topladı.

Girişimci ve işadamı Elon Musk Instagram hesabından Anıtkabir paylaşımı yaptı. SpaceX ve elektrikli otomobil pazarının öncü ismi Tesla Motors şirketlerinin CEO’su Musk’ın paylaşımı sosyal medya beğeni rekoru kırdı.

İşte Musk’ın yaptığı paylaşım…

Musk’ın kısa bir süre sonra paylaştığı ikinci fotoğrafta ise Atatürk Mozalesi yer aldı. Musk, fotoğrafın altına İngilizce yazdığı paylaşımda, “Çiçekler koydum. Üç kırık kaburga, delik bir akciğer ve yine de savaştı” ifadesini kullandı.

basliksiz-2
 

Elon Musk'ın Anıtkabir'den paylaştığı fotoğraflardan sonra ilginç bir olay yaşandı.
Dünyaca ünlü ABD'li söz yazarı ve şarkıcı Madonna, Musk'ın Anıtkabir fotoğrafının altında “Hey ne oldu benim Tesla” diye yorum yazdı. Fotoğrafla ilgili olmayan bu yoruma Musk'ın Türk takipçileri çok sinirlendi.

Bir Instagram kullanıcısı Madonna'nın bu yorumuna “S…e ulan teslanı şimdi” diye yanıt yazdı. Musk'ın Türk takipçileri bu yorumu ardı ardına beğenirken işin ilginç yanı Elon Musk da Türkçe verilen bu yanıtı beğendi.

elon-musk-1
 

 

tesla-2
 
elon-musk-1
 



ELON MUSK KİMDİR?

Elon Musk, Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. Güney Afrika asıllı ABD’li mucit ve girişimci olan Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.

1992’de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı.

Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.

Elon Mask, Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal’i oluşturdu .

2002 yılında online alışveriş devi eBay’e satan Elon Musk, aynı yıl SpaceX’i kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.