Google Asistan...SİRİ VE ALEXA'YI GERİDE BIRAKTI

Google Asistan...SİRİ VE ALEXA'YI GERİDE BIRAKTI

Hazırlanması altı ay süren rapor, Google’ın Amazon’dan ve Apple’dan çok önde olduğunu öne sürüyor.

 Siri’den ve Alexa’dan daha işlevsel

Gene Munster ve Will Thompson liderliğinde hazırlanan bu analiz, beş farklı kategori ile 800 farklı soruyu içeriyor. Bu bağlamda istatistikler ne söylüyor?

Lokal, ticaret, navigasyon, bilgi ve komut kategorileri altında değerlendirilen üç dijital asistanın en iyisi, genel anlamda, Google Asistan oldu. Lokal, ticaret, yol gösterme ve bilgi konularında eline su döktürmeyen Google, sadece komut konusunda Siri’nin gerisinde kaldı.

Google Asistan’ın en iyi olduğu 4 konu varken Siri’nin en iyi olduğu alan sayısı sadece 1. Amazon’un Alexa’sı, hiçbir alanda en iyi değil. 

Arama motoru şirketinin yardımcısı, kendisine sorulan soruların tamamını anladı ve bunları doğru cevaplama konusunda yüzde 92.9’luk bir orana ulaştı.

Siri, kendisine sorulan soruların yüzde 99.8’ini anladı ve yüzde 83.1 oranındadoğru cevap istatistiğine erişti.

Alexa ise kendisine yöneltilen suallerin yüzde 99.9’unu kavradı ve soruları doğru cevaplamada yüzde 79.8 oranında bir performans gösterdi

İstatistikleri daha anlaşılır bir hale getirmek gerekirse Google’ın 800 sorudan sadece 57 soruyu yanlış cevapladığı ortaya çıkıyor.

Siri, 800 sorunun 798’ini anladı ve bunların 663’ünü doğru cevapladı. Yanlış cevapladığı soru sayısı 135olan Apple uygulaması, Amazon uygulamasına göre çok daha iyi.

Google ile Apple’dan sonra en verimli projeyi piyasaya süren Amazon, sadece 1soruyu anlamadı ancak 162 soruyu da doğru cevaplamadı.

Kendisinin doğru cevapladığı sual sayısı 162 oldu. Bu raporu hazırlayan Gene Munster ve Will Thompson, görüşlerini yazı diline şöyle döktü:

“Tüketicilere ve dijital asistanları kullanarak edindiğimiz deneyimlere dayanarak, ses komutlarıyla alışveriş yapan tüketici sayısının önemsiz olduğuna inanıyoruz.

Ticaret ile ilgili sorular ürün, hizmet araştırması, ve mahalli ticaretlerin keşfedilmesi mevzularının incelenmesinde bir şeyin satın alınmasından daha etkilidir ve çalışmamız da bunu yansıtmaktadır.”

Kaynak:shiftdelete.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.